Aanbevolen DNS instellingen voor Hosting.NL e-mail

Je hebt pas bij ons je nieuwe e-mail hosting besteld en wilt graag direct gebruik maken van je e-mailadressen. Dit artikel helpt jou om je e-mail snel gereed te hebben.

Let op: heb je jouw domeinnaam ook bij Hosting.NL geregistreerd? Dan staan deze gegevens in de meeste gevallen al correct ingesteld.

De DNS van je e-mail domein instellen

Volg de stappen hieronder en je kunt snel gebruikmaken van jouw eigen e-mailadres.

Zorg er voor dat de volgende DNS records zijn ingesteld in de DNS van jouw domeinnaam.

RecordnaamTypePrioriteitDoel
domein.nl of @MX10mx1.antispam-login.net
domein.nl of @MX20mx2.antispam-login.net
webmailAn.v.t.Juiste IP adres
domein.nl of @TXTn.v.t.“v=spf1 mx a include:spf.hosting.nl -all”
_dmarcTXTn.v.t.“v=DMARC1; p=none; rua=mailto:jouw@email.adres;”

LET OP: het “doel” kan, afhankelijk van de hosting provider, afgesloten moeten worden met een punt (.).