Aangeraden instellingen voor Supersnelle Hosting voor WordPress

Om optimaal gebruik te maken van onze Supersnelle Hosting voor WordPress raden wij je aan om de onderstaande instellingen te activeren. Deze instellingen kun je vinden in het WordPress Dashboard.

Stap 1: Ruim andere cache plugins op

Andere cachings plugins zullen voor problemen zorgen. Verwijder om die reden alle bestaande andere WordPress Cache plugins zoals WP Super Cache, WP-Optimize en WP Rocket

Stap 2: Herstel het standaard .htaccess bestand

Vervang het .htaccess bestand met de WordPress standaard: https://wordpress.org/support/article/htaccess/

Stap 3: Installeer de ‘LiteSpeed Cache’ plugin voor WordPress

1. Log in op het Plesk controle paneel
  2. Klik op ‘WordPress’
  3. Klik op ‘Plugins’
  4. Installeer en Activeer de ‘LiteSpeed Cache’ plugin

Stap 4: Pas de door ons geadviseerde instellingen toe

Pas de Litespeed cache instellingen aan

1. Log in op het WordPress Dashboard
  2. In het menu klik je op ‘LiteSpeed Cache’ om aan de slag te gaan.
  3. Klik op ‘General’
    1. Zet ‘Automatically Upgrade’ op ‘ON’ en klik op ‘Save changes’
  4. Klik op ‘Cache’
    1. Tabblad ‘Cache’
      Schakel indien gewenst ‘Cache Logged-in Users’ uit en klik op ‘Save changes’
      Let op: Hierdoor zullen ingelogd collega’s geen gecachede website zien.
    2. Tabblad ‘Browser’
      zet Browser Cache op ‘ON’
  5. Klik op ‘Save changes’
  6. Klik op ‘Page Optimization’
    1. Tabblad ‘CSS settings’
      Schakel ‘CSS Combine’ en ‘CSS Minify’ in.
    2. Tabblad ‘JS Settings’
      Schakel ‘JS Combine’ en ‘JS Minify’ in.
  7. Klik op ‘Save changes’
  8. Klik op ‘Crawler’
    1. Tabblad ‘General Settings’
      Schakel ‘Crawler’ in.
  9. Klik op ‘Save changes’

Stap 5: Reset de cache

1. In het WordPress dashboard klik je op ‘LiteSpeed Cache’.
  2. Klik op ‘Toolbox’
  3. Klik op ‘Empty Entire Cache’

Bezoek nu tenminste twee maal de website. De eerste keer wordt de cache gegenereerd, de tweede keer zul je een snelle website geserveerd krijgen!
Weten of het goed gaat? Neem hiervoor een kijk in de Developer Tools, tab Netwerk en klik het bovenste resultaat aan. Je hoort dit te zien:

Tips

1. Bezoek ons artikel met Handige tips voor Supersnelle Hosting voor antwoord op veel gestelde vragen
  2. Voorkom dat grote afbeeldingen de laadtijd negatief beïnvloeden en comprimeer met behulp van deze stappen alle afbeeldingen automatisch.