E-mail instellen in de Android e-mail app

Let op!

Deze handleiding is geschreven voor de standaard Gmail e-mail applicatie.
Wil je gebruik maken van een andere e-mail applicatie zoals Microsoft Outlook? Lees dan dit artikel

E-mail applicaties zien er op de verschillende Android telefoons anders uit. Het kan daarom zo zijn dat onderstaande stappen niet exact overeenkomen met hetgeen dat jij op jouw telefoon ziet.

Zo stel je jouw telefoon in

Volg onderstaande stappen om jouw mailbox in te stellen.

1. Open de Gmail applicatie
  2. Klik rechtsboven op het icoontje van je account
    een gekleurde cirkel met de eerste letter van je voornaam
  3. Klik nu op ‘Nog een account toevoegen’ en kies daarna voor ‘Overig’
  4. Vul je e-mail adres in en klik op volgende
  5. Kies voor ‘IMAP’ (POP wordt ook ondersteund)
  6. Vul je wachtwoord in en klik op volgende
  7. Vul in het veld ‘Server’ het juiste server adres in en klik op volgende
    -> Wat is mijn server adres?
  8. Vul bij ‘SMTP server’ hetzelfde server adres in en klik op volgende
  9. Pas indien gewenst de standaard instellingen aan en klik op volgende
  10. Vul een weergave naam in en klik op volgende

Het instellen is afgerond!