Hoe stel ik mijn e-mail in op Android?

NB: Sommige versies van Android ondersteunen het synchroniseren van submappen helaas niet. Vanaf in ieder geval versie 8.0.0 werkt dit wel goed.

Volg de stappen in deze handleiding om jouw mail in te stellen op jouw Android apparaat:

• Ga naar ‘Instellingen’ op je Android apparaat en klik op ‘andere accounts’.

Screenshot_2017-10-24-13-23-20-349_com.android.settings

• Onderin zie je het knopje ‘Toevoegen’ staan, klik hierop.
    • Screenshot_2017-10-24-13-23-23-919_com.android.settings
    • Kies hierna voor ‘IMAP’ (deze staat hoogstwaarschijnlijk onder Google).
    • Screenshot_2017-10-24-13-23-29-323_com.android.settings
    • Vul hier je ‘E-mailadres’ en je ‘wachtwoord’ in.

Screenshot_2017-10-24-13-23-35-237_com.android.email

• Klik op ‘Aanmelden’.
      • Vul onder het kopje ‘Accounts’, het ‘e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord’ in.
      • Vul bij Server voor inkomende mail’ de servernaam van je hostingpakket in. Deze kun je vinden in Mijn SQR onder ‘Diensten’ -> ‘Mijn diensten’ -> Selecteer het juiste pakket -> ‘Hosting informatie’.
      • Vul bij ‘poort’ in: 993.
      • Selecteer bij ‘Beveiligings Type’: SSL/TLS.

Screenshot_2017-10-24-13-49-52-629_com.android.email

• Vul bij ‘Server voor uitgaande mail (SMTP)’ de servernaam van je hostingpakket in. Deze kun je vinden in Mijn SQR onder ‘Diensten’ -> ‘Mijn diensten’ -> Selecteer het juiste pakket -> ‘Hosting informatie’.
      • Vul bij ‘poort’ in: 465.
      • Selecteer bij ‘Beveiligings Type’: SSL/TLS.

Screenshot_2017-10-24-13-49-58-097_com.android.email

• Klik hierna op ‘Done’ en de mailbox is geconfigureerd.

Screenshot_2017-10-24-13-50-46-621_com.android.email