beheer domeinen en DNS met de API

Met onze API is het mogelijk om de domeinen en DNS onder je eigen account en van je klanten te beheren.
Swagger documentatie waar alle features van de API te vinden zijn en waar je kunt testen is te vinden op https://api.hosting.nl/api/documentation

De domein en DNS mogelijkheden

Het is met de API mogelijk om de gebruik te maken van de onderstaande domein en DNS gerelateerde mogelijkheden.

een lijst van alle domeinen opvragen

met GET ​/domains krijg je een lijst van domeinen terug.

curl -X GET "https://api.hosting.nl/domains?limit=100" -H "accept: */*" -H "API-TOKEN: ***token***"

een domeinnaam registreren

POST /domains​/register registreert een domeinnaam. Specificeer de klant waarvoor je een domeinnaam wilt registreren met de clientid parameter.

curl -X POST "https://api.hosting.nl/domains/register" -H "accept: */*" -H "API-TOKEN: ***token***" -H "Content-Type: application/json" -H "X-CSRF-TOKEN: " -d "{\"clientid\":\"1234\",\"paymentmethod\":\"banktransfer\",\"domain\":\"example.com\",\"regperiod\":\"1\",\"registrantContactID\":\"6\",\"adminContactID\":\"7\",\"billingContactID\":\"8\",\"techContactID\":\"9\"}"

een domeinnaam verhuizen

POST /domains​/transfer verhuist een domeinnaam. Specificeer de klant waarvoor je een domeinnaam wilt verhuizen met de clientid parameter.

curl -X POST "https://api.hosting.nl/domains/transfer" -H "accept: */*" -H "API-TOKEN: ***token***" -H "Content-Type: application/json" -H "X-CSRF-TOKEN: " -d "{\"clientid\":\"1234\",\"paymentmethod\":\"banktransfer\",\"domain\":\"example.com\",\"eppcode\":\"youreppcode\",\"registrantContactID\":\"6\",\"adminContactID\":\"7\",\"billingContactID\":\"8\",\"techContactID\":\"9\"}"

informatie over een domeinnaam opvragen

GET /domains​/{domain} retourneert de details van een domeinnaam.

curl -X GET "https://api.hosting.nl/domains/janjansen.nl" -H "accept: */*" -H "API-TOKEN: ***token***" -H "X-CSRF-TOKEN: "

de gegevens van een domeinnaam bijwerken

met PUT /domains​/{id} pas je de WHOIS gegevens van een domeinnaam aan.

de verhuistoken van een domeinnaam opvragen

GET /domains​/{domain}​/getepp vraagt de verhuistoken van een domeinnaam op.In onderstaand voorbeeld vragen we de verhuistoken van janjansen.nl op.

curl -X GET "https://api.hosting.nl/domains/janjansen.nl/getepp" -H "accept: */*" -H "API-TOKEN: ***token***" -H "X-CSRF-TOKEN: "

de beschikbaarheid van een domeinnaam opvragen

Gebruik GET /domains​/{domain}​/available om te controleren of een domeinnaam beschikbaar is om geregistreerd te worden. In onderstaand voorbeeld controleren we de beschikbaarheid van de domeinnaam isditdomeinnogvrij.nl

curl -X GET "https://api.hosting.nl/domains/isditdomeinnogvrij.nl/available" -H "accept: */*" -H "API-TOKEN: ***token***" -H "X-CSRF-TOKEN: "

een DNS zone opvragen

GET ​/domains​/{domain}​/dns om de DNS zone van een domeinnaam op te vragen.In onderstaand voorbeeld vragen we de gehele DNS zone van domeinnaam janjansen.nl op.

curl -X GET "https://api.hosting.nl/domains/janjansen.nl/dns" -H "accept: */*" -H "API-TOKEN: ***token***" -H "X-CSRF-TOKEN: "

een bestaand DNS record aanpassen

​PUT /domains​/{domain}​/dns om een bestaand DNS record aan te passen. In onderstaand voorbeeld passen we het record testing.janjansen.nl aan. testing.janjansen.nl heeft als DNS record id 634348 en we passen het DNS record aan naar type A met als verwijzing 192.168.2.1 en een TTL van 3600 en prioriteit 0. Zowel de ID van het DNS record alsmede de naam van het aan te passen DNS record moeten worden opgegeven.

curl -X PUT "https://api.hosting.nl/domains/janjansen.nl/dns" -H "accept: */*" -H "API-TOKEN: ***token***" -H "Content-Type: application/json" -H "X-CSRF-TOKEN: " -d "[{\"id\":634348,\"name\":\"testing.janjansen.nl\",\"type\":\"A\",\"content\":\"192.168.2.1\",\"ttl\":3600,\"prio\":0}]"

een nieuw DNS record aan een zone toevoegen

POST​ /domains​/{domain}​/dns om een nieuw DNS record toe te voegen aan een zone. In onderstaand voorbeeld voegen we een DNS A record toe voor subdomein.janjansen.nl die verwijst naar 192.168.2.1 met een TTL van 3600 en prioriteit 0.

curl -X POST "https://api.hosting.nl/domains/janjansen.nl/dns" -H "accept: */*" -H "API-TOKEN: ***token***" -H "Content-Type: application/json" -H "X-CSRF-TOKEN: " -d "[{\"name\":\"subdomein.janjansen.nl\",\"type\":\"A\",\"content\":\"192.168.2.1\",\"ttl\":3600,\"prio\":0}]"

een DNS record uit een zone verwijderen

DELETE /domains​/{domain}​/dns gebruik je om een DNS record uit een DNS zone te verwijderen. Om een DNS record te verwijderen heb je het record id nodig (zie DNS zone opvragen). In onderstaand voorbeeld verwijderen we DNS records met id 634348 en 672000 uit de DNS zone van janjansen.nl.

curl -X DELETE "https://api.hosting.nl/domains/janjansen.nl/dns" -H "accept: */*" -H "API-TOKEN: ***token***" -H "Content-Type: application/json" -H "X-CSRF-TOKEN: " -d "[{\"id\":634348},{\"id\":672000}]"