Automatisch updates inschakelen op zelf geïnstalleerde WordPress

Het up to date houden van WordPress is cruciaal voor de veiligheid en stabiliteit van jouw website. Het gebruikmaken van een oudere WordPress versie, maakt jouw website kwetsbaar voor een aanval (hack) door cybercriminelen.

Indien je WordPress hosting van SQR.NL hebt, hoef jij je geen zorgen te maken over de updates van WordPress. Heb je zelf handmatig WordPress geïnstalleerd? Volg dan onderstaande handleiding om automatische WordPress updates te configureren.

Handmatig automatisch plugins updaten inschakelen

Standaard kan WordPress zichzelf automatisch bijwerken wanneer een beveiligings- of secundaire release beschikbaar is. Voor grote releases moet je de update zelf starten. Je moet ook plugin en thema-updates zelf installeren. Enige technische kennis is hiervoor wel vereist.

Je kunt WordPress zo instellen dat alle plug-in updates automatisch worden geïnstalleerd door de volgende code toe te voegen aan het ‘functie.php-bestand’ van jouw thema of een specifieke plugin:

add_filter( ‘auto_update_plugin’, ‘__return_true’ );

Dit filter laat de WordPress updater weten om plugin-updates automatisch te installeren wanneer deze beschikbaar zijn.

Als je ook jouw thema’s automatisch wilt bijwerken, kun je een andere code als deze toevoegen:

add_filter( ‘auto_update_theme’, ‘__return_true’ );

Plugin voor het automatisch updaten van plugins

Er bestaat ook een plugin voor het automatisch updaten van plugins. Als je die liever wilt gebruiken, dan hoef je bovenstaande stap niet uit te voeren.

1. Installeer en activeer de Automatic update plugin.
  2. Ga naar ‘Settings’ -> ‘Automatic Plugin Updates’.
  3. Je kunt de plugins uitsluiten die niet automatisch geüpdatet moeten worden.
  4. Je kunt ook de e-mail notificaties uitschakelen.
  5. Sla de gemaakte wijzigingen op.
  6. De door jou geselecteerde updates zullen nu automatisch up-to-date gehouden worden.