Een back-up (dump) maken van je MySQL database

Het kan handig zijn om een back-up of dump van je database te maken, bijvoorbeeld om lokaal aan je website te kunnen ontwikkelen.
Er zijn twee manieren om een back-up van je database te maken, onderstaand leggen we ze allebei uit.

Een back-up maken via Mijn SQR web

1. Log in op Mijn SQR
  2. Navigeer naar Diensten
  3. Selecteer het juiste Webhosting pakket
  4. Klik op ‘Backups’
  5. Klik op ‘Maak een back-up’
  6. Selecteer ‘Database Data’ en ‘Database instellingen’ en klik vervolgens op ‘Maak back-up’:

7. Het maken van de back-up is gestart en het kan enige minuten duren voordat de back-up beschikbaar is
  8. Klik nu op ‘Bestandsbeheer’ in de menu balk
  9. Klik op ‘backups’
  10. Klik nu op het zojuist aangemaakte bestand om de back-up naar je computer te downloaden

Een back-up maken via phpMyAdmin

1. Log in op Mijn SQR
  2. Navigeer naar Diensten
  3. Selecteer het juiste Webhosting pakket
  4. Klik op ‘phpMyAdmin’ onderin het menu
  5. Log-in met je MySQL gebruikersnaam en MySQL wachtwoord
  6. Klik op ‘Exporteren’
  7. Klik op ‘Starten’