Een back-up maken van je website

Het is verstandig om een back-up van je website te maken wanneer je deze van een update voorziet of grote wijzigingen gaat maken. Hieronder lees je hoe je snel en gemakkelijk zelf een backup kunt maken.

Een back-up van je website maken

1. Log in op Mijn SQR
  2. Klik op ‘Diensten’
  3. Klik op het abonnement waarvoor je een back-up wilt maken
  4. Klik op ‘Backups’
  5. Klik op ‘Maak een back-up’
  6. Vink de opties aan waarvan je een back-up wilt maken. Bijvoorbeeld De FTP folder’ en ‘Database Data’
  7. Klik op ‘Maak back-up’

Afhankelijk van de grootte van de website kan het enkele minuten tot een uur duren voordat de back-up gereed is. Zodra de back-up gereed is, is deze in het overzicht zichtbaar.

Een back-up van je website downloaden

De back-up kan via FTP gedownload worden uit de map /backup/

Een back-up terugzetten

Wanneer je de back-up gedownload hebt naar je computer kan je ervoor kiezen om zelf enkele bestanden handmatig terug te zetten.
Indien dat niet genoeg is en je de gehele back-up terug wilt zetten klik je op het recycle icoon naast de betreffende back-up.

LET OP: Wanneer je hiervoor kiest wordt alles in je account overschreven. Indien de back-up ook e-mail data bevat zal ook de e-mail overschreven worden!