Basishandleiding SQR Drive

In dit artikel laten we in vogelvlucht zien hoe SQR Drive eruit ziet, als je bent ingelogd en hoe je snel bestanden kunt opslaan, delen en hoe je gebruikers en groepen aanmaakt. Daarnaast hebben we ook een video over het gebruik van SQR Drive en is er een support artikel over veelgestelde vragen.

Ingelogd bij SQR.NL SQR Drive

Na het inloggen op je eigen ‘SQR Drive’ omgeving, zie je het volgende scherm:

Ter verduidelijking zijn hier al wat mappen geplaatst.

Bestand(en) uploaden

1. Klik op de ‘+’ of de map waarheen de data verzonden moet worden en daarna op ‘+’.
  2. Selecteer het icoon voor uploaden.
  3. Er opent nu een scherm met de bestanden en mappen op je computer.
  4. Selecteer het bestand dat je gaat uploaden.
  5. Klik nu op open’ en het bestand wordt geüpload naar ‘SQR Drive’.

Map uploaden

1. Ga naar de map in ‘SQR Drive’ waar je de map met bestanden wilt uploaden.
  2. Selecteer op je computer de map met bestanden die je wilt uploaden en sleep deze naar
je browserscherm in de zojuist geopende map in ‘SQR Drive’.

Map of bestand verwijderen

1. Klik rechts van de map of het bestand op de drie puntjes of vink het bestand rechtsonder de voorvertoning aan.
  2. Selecteer Verwijderen’.

Map of bestand verplaatsen

1. Selecteer de te verplaatsen map of bestand.
  2. Sleep deze naar de gewenste locatie op je scherm.

Instellingen aanpassen

Als je bij je gebruikersnaam (rechtsboven) op het ‘pijltje’ klikt, krijg je 4 menu-items. Hieronder staat het scherm voor het aanpassen van je persoonlijke instellingen.

Gebruikers en groepen aanpassen

Nieuwe gebruiker aanmaken

1. Voer een gebruikersnaam in.
  2. Voer een wachtwoord in.
  3. Koppel de gebruiker aan een groep via het dropdown menu.
  4. Klik op ‘Aanmaken’.
  5. Informeer de nieuwe gebruiker over zijn inloggegevens.

Gebruiker verwijderen

1. Ga met de muis naar de regel van de gebruiker die verwijderd moet worden.
  2. Klik op de ‘prullenbak’ die naast de gebruiker staat.

Nieuwe groep maken

1. Klik op ‘+ Toevoegen groep’, er verschijnt nu een balkje waarin je een groepsnaam kunt typen.
  2. Klik op de knop met de ‘+’ er in. De groep staat nu links in de lijst.

Groep verwijderen

1. Klik links in het scherm op de groep die verwijderd moet worden.
  2. Klik op de ‘prullenbak’ en de groep wordt verwijderd.

Helpcenter

In het menu van ‘SQR Drive’ zit een ‘Help-center’, waarin je verwezen wordt naar Engelstalige artikelen.

We hebben de meest belangrijke artikelen op SQR.NL in het Nederlands geplaatst.

Lokale map of bestand synchroniseren (via ownCloud)

Om mappen op je computer direct te synchroniseren met een map in ‘SQR Drive’ van SQR.NL is een ‘Desktop Client’ te downloaden, waar je vrij eenvoudig de koppeling kunt leggen. Hierdoor weet je dat je altijd een kopie in de Cloud hebt van je lokale bestand.

1. Ga naar http://owncloud.com/download.
  2. Scroll op de pagina naar ‘ownCloud Desktop Clients’.
  3. Kies de versie die je wilt installeren voor Windows, Mac of Linux.
  4. Volg vervolgens de stappen om de ‘Desktop Client’ te installeren.

Na de installatie kun je de ‘Desktop Client’ opstarten en de url van jouw ‘SQR Drive’ invoeren.

1. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  2. Selecteer vervolgens de map op je computer die je wilt synchroniseren met je ‘SQR Drive’.

Videohandleiding

Naast deze basishandleiding hebben we ook een video, waarin we in het kort uitleggen hoe SQR.NL SQR Drive werkt: