Cloud opslag app voor iPhone of iPad gebruiken

Je kunt gemakkelijk je Cloud Opslag mappen openen via de ownCloud App. Met de ownCloud app kun je direct bestanden delen met contacten via e-mail of een link. Daarnaast kun je ook jouw bestanden van je telefoon synchroniseren. Het is zelfs mogelijk om de App te benaderen via een unieke code of je vingerafdruk.

Hieronder lees je hoe je de app kunt gebruiken!

Account configureren in de ownCloud app

1. Download de ownCloud app via de Apple store.
  2. Open de app en vul de ‘server url‘ in:
  3. Vul nu je Cloud Opslag inloggegevens in:
  4. Klik op ‘Continue‘.
  5. Je kunt nu de app gebruiken met jouw iPhone of iPad.

ownCloud app voor Cloud Opslag zakelijk gebruiken

Zodra je de app gedownload hebt en geconfigureerd hebt met jouw Cloud Opslag omgeving kun je direct starten.

Beveiliging

Via de optie ‘Beveiligingscode slot & Touch ID’ kun je een extra beveiliging instellen op je apparaat.

1. Verplaats het schuifje naar rechts om de beveiliging te activeren.
  2. Een pop-up verschijnt.
  3. Geef een beveiligingscode op van vier cijfers.
  4. Herhaal de code nogmaals.
  5. De beveiligingscode is nu ingesteld.
  6. Heb je ook een TouchID, dan kun je deze ook inschakelen door het schuifje achter ‘TouchID‘ naar rechts te verplaatsen.
  7. Voer je beveiligingscode in.
  8. Je kunt nu de app openen met je code én je vingerafdruk.

Bestanden delen

Als je een bestand opent via de ownCloud app, dan kun je het bestand delen met groepen of gebruikers.

1. Selecteer het bestand welke je wilt delen:
  2. Klik vervolgens op de ‘drie verbonden puntjes‘ onderaan het scherm:
  3. Je kunt nu kiezen of je het bestand wilt delen met bestaande ‘Gebruikers en Groepen‘ of via ‘Openbare links‘:
  4. Selecteer ‘Openbare links‘ om een link te maken die je kunt delen:
  5. Je kunt ervoor kiezen om de link te versleuten met een ‘Wachtwoord‘ en/of een ‘Vervaldatum‘ aan de link mee te geven. Verschuif hiervoor het schuifje naar rechts.
    Indien je ook kiest voor een vervaldatum, selecteer dan de datum waarop de link moet vervallen.
  6. Klik op ‘Gereed‘.
  7. De link om te delen is nu aangemaakt.
  8. Door op het ‘link icoon‘ te klikken, kun je het bestand delen:
  9. Er verschijnen nu verschillende opties om het bestand te delen:
  10. Kies de gewenste optie om het bestand te delen.
  11. Vul de gegevens in van de persoon waarmee je het wilt delen.