Composer installeren

Let op: Je hebt een ‘Webhosting M’ of een ‘Webhosting L’ pakket nodig om aan de slag te gaan.

Wat heb je verder nodig:

• Een SSH programma zoals ‘Terminal’ of ‘Putty’

Om gebruik te maken van bijvoorbeeld CakePHP dien je Composer te installeren. Composer installeren is zo gedaan met behulp van de volgende stappen:

php -r "copy('https://getcomposer.org/installer', 'composer-setup.php');"
php -r "if (hash_file('sha384', 'composer-setup.php') === '48e3236262b34d30969dca3c37281b3b4bbe3221bda826ac6a9a62d6444cdb0dcd0615698a5cbe587c3f0fe57a54d8f5') { echo 'Installer verified'; } else { echo 'Installer corrupt'; unlink('composer-setup.php'); } echo PHP_EOL;"
php composer-setup.php
php -r "unlink('composer-setup.php');"

Composer is nu geinstalleerd en kan aangeroepen worden met het volgende commando:

php composer.phar