Een DKIM record toevoegen aan de DNS van een domeinnaam

DKIM stel je per e-mail leverancier in, in de DNS van een domeinnaam. Maak je bijvoorbeeld gebruik van een mailbox van Hosting.NL en een e-mail marketing tool als Mailerlite of Mailchimp dan stel je DKIM twee maal in.

• Gebruik je Hosting.NL’s mailserver? Dan is DKIM (in de meeste gevallen) al door ons automatisch geactiveerd.
  • Gebruik je een andere mailserver, zoals Microsoft365, dan moet je DKIM daar activeren en vervolgens bij ons toevoegen in de DNS van je domeinnaam.

Een DKIM record ziet er ingewikkeld uit maar eigenlijk valt dat best mee, het bestaat uit twee delen: het subdomein en het doel

We leggen je in dit artikel uit hoe je een DKIM record toe kan voegen, niet hoe je die kan aanmaken.

Zo voeg je een DKIM record toe aan je domeinnaam

Let op: Voordat je onderstaande stappen doorloopt moet je al in het bezit zijn van een DKIM record. Deze moet je eerst aanvragen bij je e-mail leverancier. (Sla de public key op! De public key ga je aan de DNS van je domeinnaam toevoegen)

1. Log in op Mijn Hosting
  2. Klik nu op direct in het Dashboard op Domeinnamen
    Of in het menu boven op Domeinnamen -> Mijn domeinnamen
  3. Klik in het overzicht op de drie horizontale puntjes achter de domeinnaam die je wilt bewerken en op DNS Beheer
  4. Klik nu op het Groene vakje met de plus om het DKIM record toe te voegen
  5. We gebruiken het volgende voorbeeld record om je te laten zien hoe je een DKIM record toevoegt:
     IN TXT ( ‘v=DKIM1; k=rsa;’ p=123456789VOORBEELD123456789VOORBEELD’)
  6. Om dit record te activeren dient er een DNS TXT record aangemaakt te worden voor de naam _domainkey.janjansen.nl met de volgende inhoud:
    "v=DKIM1; k=rsa; p=123456789VOORBEELD123456789VOORBEELD"
  7.  In de volgende schermafbeelding het voorbeeld zoals deze ingevoerd dient te worden.
    Let op dat je de inhoud tussen “quotes” zet:
  8. Klik op Voeg toe zodra je klaar bent.