Een domeinnaam toevoegen aan de Spam Experts filter

Wanneer je gebruik wilt maken van de Spam Experts filter dien je een domein toe te voegen aan het systeem.

• voor de inkomende filter is dit nodig om de route in te kunnen stellen.
  • voor de uitgaande SMTP relay is dit nodig als identifier voor de authenticatie gebruikers (ip of smtp gebruikersnaam)

Lees hieronder hoe je in enkele stappen een domein toevoegt.

Een route instellen voor inkomende e-mail

1. Log in op Mijn Hosting
  2. Klik op Diensten
  3. Klik op het juiste abonnement
  4. Klik op de knop Naar Spam Experts controle paneel
  5. Klik op Add domain / Domein toevoegen
  6. Voer de domeinnaam in het veld DomainDomein in en klik op ga verder
  7. Vul de Destination routes / Bestemmingsroutes in
    Let op: wordt dit domein gebruikt voor de uitgaande SMTP relay? Dan is het doel niet relevant en wordt deze nergens gebruikt.

1. Hier vul je de FQDN van de server in die de e-mail moet ontvangen. Bijvoorbeeld:
      • janjansen-nl.mail.protection.outlook.com
      • mail.server23.janjansen.nl
    2. De poort is over het algemeen 25 maar kan naar wens aangepast worden
  8. Klik op Add / Toevoegen om de configuratie actief te maken

Indien van toepassing kan je nu de MX records van jouw domeinnaam aanpassen. Lees hier wat de juiste MX records zijn.

Handig om te weten

• voor de inkomende filter: schakel SPF controle uit op je eigen e-mail server.