Drupal automatisch updaten

Het is belangrijk om je Drupal website up-to-date te houden zodat je website niet vatbaar is voor veiligheidsproblemen én je gebruik kunt maken van de nieuwste Drupal features.

Het Drupal team werkt er hard aan om automatische updates in de ‘core’ van Drupal te verwerken. Op dit moment zit de functionaliteit om automatisch updates te installeren echter nog niet standaard in Drupal verwerkt maar kan het wel als module toegevoegd worden aan Drupal websites met versie 7.x of 8.x. De module kan geconfigureerd worden om updates automatisch te installeren  (unattended) of om een update met een druk op de knop zelf te installeren (attended).

Omdat de functionaliteit van deze module nog in ontwikkeling is kunnen er bugs bestaan die je website stuk kunnen maken na een automatische update.
Wil je meer lezen over de (ontwikkeling van) deze module neem dan een kijkje op deze pagina van drupal.org.

Automatic Updates module installeren

Voor Drupal versie 7.x: Download het tar.gz bestand op deze pagina: https://www.drupal.org/project/automatic_updates/releases/7.x-1.0
Voor Drupal versie 8.x: Download het tar.gz bestand op deze pagina: https://www.drupal.org/project/automatic_updates/releases/8.x-1.1

1. Ga naar het Dashboard van je Drupal website, in ons geval https://janjansen.nl/admin/
  2. Klik in het menu op ‘Extend’ en daarna op ‘Install new module’
  3. Klik onder ‘Upload a module or theme archive to install’ op ‘Choose file’ en selecteer het bestand dat je eerder gedownload hebt
  4. Klik op ‘Install’
  5. Klik op ‘Enable newly added modules’
  6. Vink ‘Automatic Updates’ aan en klik op de blauwe ‘Install’ knop

Automatische updates inschakelen

Omdat de functionaliteit van deze module nog in ontwikkeling is kunnen er bugs bestaan die je website stuk kunnen maken wanneer updates automatisch geïnstalleerd worden. Laat onderstaand optie uit staan indien je beschikbare updates zelf (attended) wilt installeren.

1. Ga naar het Dashboard van je Drupal website, in ons geval https://janjansen.nl/admin/
  2. Klik in het menu op ‘Configuration’ gevolgd door ‘Automatic updates’
  3. Vink ‘EXPERIMENTAL’ uit en ‘Enable automatic updates of Drupal core via cron’ aan
  4. Klik op ‘Save configuration’

Automatische updates van Drupal zijn nu ingeschakeld!