E-mail hosting koppelen aan mijn domeinnaam

Heb je bij Hosting.NL een e-mail hosting abonnement besteld en heb je jouw domeinnaam elders draaien? Geen probleem, voer de DNS wijzigingen in onderstaand overzicht uit en je kunt direct aan de slag met jouw e-mail hosting.

Als jouw domeinnaam al bij Hosting draait, dan wordt dit automatisch goed gezet.

DNS instellingen voor E-mail hosting

Om ervoor te zorgen dat de bestelde e-mailhosting van Hosting.NL gaat werken, moet je ervoor zorgen dat jouw domeinnaam naar de mailserver van Hosting verwijst. Dit doe je door de DNS instellingen te controleren.

• Login bij jouw domeinnaam provider en zoek de DNS instellingen van jouw domeinnaam op.
  • Zijn er al MX records actief? Vervang deze dan. Zijn er nog geen MX records aanwezig, voeg deze dan toe:
    domein.nl of @ MX 10 mx1.antispam-login.net
    domein.nl of @ MX 20 mx2.antispam-login.net
  • Om ervoor te zorgen dat ook de webmail te benaderen is voeg je toe of wijzig je, het volgende record:
    webmail.domein.nl of @ A IP adres e-mailhosting
    Wat is mijn IP adres
  • Om ervoor te zorgen dat je de mail niet handmatig hoeft te configureren kun je ook de volgende records toevoegen/wijzigen:
    mail.domein.nl A IP adres e-mailhosting
    pop.domein.nl A IP adres e-mailhosting
    smtp.domein.nl A IP adres e-mailhosting