CSV bestand importeren in Roundcube webmail

Er is een gemakkelijke manier om je bestaande adressenboek in ‘Roundcube’ te importeren. In deze handleiding leggen we jou uit hoe je dit kunt doen met behulp van een CSV bestand. Een CSV bestand is een door komma’s gescheiden tekst bestand. Je kunt je Outlook adressenboek bijvoorbeeld gemakkelijk naar een CSV bestand exporteren en deze met behulp van onderstaande handleiding in Roundcube webmail importen.

Importeer het CSV bestand in Roundcube

Log allereerst in op de webmail van je Hosting.NL mailbox. Klik hier als je niet weet waar je jouw webmail kunt vinden. Klik vervolgens op ‘Contactpersonen’ rechtsboven de pagina. In je adressenboek vind je de knop ‘Importeren’. Met behulp van deze pagina gaan we het CSV bestand importeren.

Het CSV bestand dient in het volgende formaat opgeslagen te zijn:

"First Name","Last Name","Display Name","E-mail Address"
"Jan","Jansen","Jan Jansen Prive","jan@janjansen.nl"

Download hier het voorbeeld bestand

Tip: Grote kans dat het CSV bestand wat je wilt importeren niet de juiste kolommen bevat. Om die reden kun je het bestand het beste eerst importeren in Excel om vervolgens andere kolommen dan de voornaam, achternaam, weergave naam en het e-mailadres te wissen. Zet vervolgens de kolommen in de juiste volgorde en geef de eerste regel in iedere kolom de juiste naam: ‘First Name’, ‘Last Name’, ‘Display Name’ en ‘E-mail Address’. Hierna sla je het bestand weer op als CSV bestand en ga je verder met importeren.

Selecteer het juiste CSV bestand op je computer en vink ‘Vervang het complete adresboek aan’ indien je de huidige inhoud van je webmail adressenboek wilt vervangen. Let op: Het selecteren van deze optie wist de huidige inhoud uit het adressenboek van de webmail.

Heb je het CSV bestand geselecteerd en de juiste optie aangevinkt? Dan kan je nu op de knop ‘Importeren’ klikken. Na het importeren ontvang je een bevestiging dat het importeren gelukt is.