Hoe voeg ik mijn mail toe aan Thunderbird?

Het instellen van je mailaccount in Thunderbird is eenvoudig en snel te verzorgen. Hieronder vind je het stappenplan.

1. Open het Thunderbird mailprogramma.
  2. Klik op de 3 strepen aan de rechterkant -> Nieuw bericht -> Bestaande e-mailaccount.
    Thunderbird
  3. Vul de accountnaam, het e-mailadres en het wachtwoord in en klik op Doorgaan.
  4. Klik op Handmatige configuratie.
  5. Selecteer bij Inkomend: POP3.
    Bekijk printscreen mailinstellingen:
  6. Vul bij serverhostnaam (inkomend): mail.domeinnaam.ext in.
  7. Vul bij poort (inkomend): 110 in.
  8. Vul bij serverhostnaam (uitgaand): web1.sqr.cyso.net.
  9. Controleer of de poort op 465 staat en of de SSL/TLS aan staat met wachtwoord authenticatie.
  10. Klik op Opnieuw testen/Gereed.
  11. Jouw mailaccount is nu gereed voor gebruik.

Het kan zijn dat je een melding over een certificaat ontvangt. Mocht je dit vervelend vinden, dan kun je de serverhostnaam wijzigen naar de naam van de server. Deze kun je vinden in mijn.sqr.nl onder Diensten -> Selecteer het juiste pakket -> onder Hosting informatie vind je achter server, de juiste servernaam.