E-mailaccount importeren naar webhosting

Plesk heeft meerdere gave features die ons het leven makkelijker moeten maken. Zo ook de Mail import tool. Dit is een applicatie waarmee je heel gemakkelijk jouw e-mail (die bij een andere provider of op een andere server gehost wordt) kunt importeren naar jouw hosting bij SQR.NL

In onderstaand stappenplan leggen wij je uit hoe je de mail importeert.

Mail importeren

Let op voor het importeren van mail heb je wél de mailinstellingen van de huidige provider nodig. Dus mailserver, gebruikersnaam én bijbehorend wachtwoord. De poortinstellingen en beveiliging zijn ook handig om bij je te hebben.

Zorg dat je bent ingelogd in Mijn SQR

1. Klik op ‘Diensten’
  2. Klik op het juiste abonnement
  3. Klik op de knop ‘Login op het Plesk controle paneel’
  4. Klik op ‘Websites & domeinen’
  5. Ga bij de juiste website naar het ’tabje’ ‘Mail’
  6. Klik op ‘Mail importeren’
  7. Klik nogmaals op ‘Mail importeren’
  8. Een pop-up verschijnt:
  9. Vul bij ‘E-mailadres (bron)’ jouw gebruikersnaam in
  10. Vul bij ‘Wachtwoord (bron)’ jouw wachtwoord in
  11. Maak de juiste keuze bij ‘Importeren naar’:
    Voor bestaande mailbox, als je deze al hebt aangemaakt
    Voor een nieuw postvak aanmaken, als de mailbox nog niet bestaat
  12. Klik op ‘OK’

Indien er geen verbinding kan worden gemaakt met de default instellingen of als de instellingen afwijken van de standaard, kies dan voor ‘Geavanceerde opties weergeven’

Zodra de mailimport succesvol is zie je dit op de pagina Mail importeren

Heb je ook een website online die je wilt importeren naar jouw webhosting? Bekijk dan deze handleiding en importeer snel en eenvoudig jouw website.