Een geparkeerd domeinnaam configureren

Met behulp van deze handleiding kan je een domeinnaam, die van jou is, laten verwijzen (of parkeren) naar jouw bestaande hosting. Dit zorgt ervoor dat bezoekers jouw website bereiken bij het ingeven van de doorverwezen (of geparkeerde) domeinnaam. Eigenlijk maak je een alias voor de website aan. Dit doe je als volgt:

1. Log in op Mijn SQR
  2. Ga naar ‘Diensten’ en klik op ‘Mijn Diensten’
  3. Klik het hostingpakket aan waar je mee aan de slag wilt gaan
  4. Scrol naar beneden tot ‘Geavanceerde Opties’
  5. Klik op ‘Geparkeerde domeinen’
  6. Klik op ‘Voeg geparkeerd domein toe’:
  7. Vul in het domeinnaam veld de domeinnaam in die je wilt parkeren
    • Je vult de domeinnaam in zonder www. De www versie voegen wij op de achtergrond voor je toe
  8. Selecteer de website waar je de domeinnaam onder wilt parkeren
  9. Laat het type op ‘Alias’ staan
  10. Klik op ‘Voeg geparkeerd domein toe’ om je wijzigingen op te slaan

Om de geparkeerde domeinnaam te laten werken dient de domeinnaam naar hetzelfde IP adres te verwijzen als de website anders gaat het geparkeerde domein niet werken.