Een uitgaand IP of SMTP gebruiker configureren

Wanneer je gebruik wilt maken van onze uitgaande Antispam en Antivirus Service dien je allereerst een uitgaande gebruiker toe te voegen. Wanneer je dat gedaan hebt kan je de uitgebreide instellingen van een uitgaande gebruiker configureren. In dit artikel leggen wij je uit wat de mogelijkheden zijn!

Let op: Onderstaande is optioneel en geen vereiste om aan de slag te gaan

• Identificatiemethode: op welke manier e-mail geindentificeerd wordt
  • Automatische blokkering: de uitgaande gebruiker wordt geblokkeerd wanneer deze teveel fouten maakt zoals het versturen van spam of virussen
  • Blokkeer identiteiten automatisch:Zet op ‘Ja’ om een e-mail adres die meer dan 5 spam berichten in 10 minuten verstuurt automatisch te blokkeren
  • Time-out van vergrendeling van gebruiker en identiteit: Definieer de lengte van de blokkade in minuten
  • Maximum aantal ontgrendelingen op time-out: Definieer hoeveel keer een gebruiker maximaal ontgrendelt mag worden
  • Vergrendelsjabloon: template dat gebruikt wordt om de verzender te informeren
  • Schakel uitgaande verbindingslimieten in: Definieer absolute limieten per minuut, uur, dag, week en maand
    • Naast deze ingestelde verbindingslimieten geldt er ten alle tijden een limiet van 10 gelijktijdige SMTP verbindingen
  • Geldig afzenderadres vereist: Vereis dat het afzenderadres bestaat
  • DKIM selector: Configureer de DKIM selector. ‘default’ is in principe in orde
  • Maximum aantal ontvangers per dag: Definieer het maximale aantal geadresseerden per dag
  • Quarantaine reactie: Welke actie moet er ondernomen worden wanneer een bericht, zoals spam of een virus e-mail, niet doorgelaten wordt
  • Berichtarchivering voor verzenders: Sla verzonden berichten op (deze functie wordt niet door ons aangeboden)
  • Opnieuw authentiseren als: ‘geen enkele’ is in de meeste gevallen de juiste keuze. Pas deze instelling alleen aan als je zeker weet wat je doet.