een WordPress gebruikersaccount toevoegen

Volg onderstaande stappen om een WordPress gebruikersaccount toevoegen zodat derden bijvoorbeeld berichten kunnen schrijven of de gehele WordPress website kunnen beheren.

• Log in in Mijn Hosting
  • Klik op ‘Diensten’
  • Klik op het juiste abonnement
  • Klik op de knop ‘Login op het Plesk controle paneel’
  • Klik in het linker menu op ‘Gebruikers’ en vervolgens op ‘Nieuwe toevoegen’

Vul de volgende gegevens in:

• Gebruikersnaam (vereist): bijvoorbeeld jan.jansen of janjansen
  • E-mail (vereist): bijvoorbeeld janjansen@gmail.com
  • Voornaam, Achternaam, Site en Taal zijn optionele velden die je leeg kunt laten
  • Wachtwoord: Genereer een wachtwoord en sla het wachtwoord op of kies hieronder voor ‘Gebruikersmelding versturen’ om de nieuwe gebruiker een e-mailbericht te versturen over de nieuwe account.
  • Rol: in WordPress zijn er vijf standaard gebruikersrollen: Beheerder, Redacteur, Auteur, Schrijver of Abonnee

Beheerder (Administrator)

Deze rol is voor site-eigenaren en geeft je volledige controle over de WordPress-site.

Redacteur (Editor)

De redacteur heeft controle over de content van je website. Hij kan zelf berichten en pagina’s maken, bewerken en publiceren. Ook is het voor de redacteur mogelijk om berichten en pagina’s te bewerken die anderen geschreven hebben. Redacteurs hebben geen toegang tot je site-instellingen, plugins of thema’s.

Auteur (Author)

De auteur kan zelf berichten schrijven, bewerken en publiceren, maar niet de berichten van anderen aanpassen en/of pagina’s aanmaken. Een auteur kan alleen zijn eigen berichten aanpassen en verwijderen.

Schrijver (Contributor)

Een schrijver kan berichten maken, maar niet publiceren. Dit moet een beheerder of redacteur voor ze doen. Deze rol is ideaal voor bijvoorbeeld gastartikelen. Een nadeel van deze rol is dat een schrijver zelf geen bestanden kan uploaden, wat betekent dat ze geen afbeeldingen aan hun eigen artikel kunnen toevoegen.

Abonnee (Subscriber)

Een abonnee is lid van je website, maar kan niet meer dan een “normale” gast. Het voordeel van het lid worden is wel dat een abonnee reacties kan achterlaten zonder iedere keer opnieuw zijn of haar gegevens in te vullen.