Gedeelde agenda’s openen op iPhone/iPad

In onderstaande handleiding wordt uitgelegd hoe je een iPhone of iPad kunt configureren met het ‘CalDAV-protocol’. Je kunt dit als alternatief gebruiken om toegang te krijgen tot de Zimbra agenda, wanneer de ‘Exchange-configuratie’ niet goed functioneert.

Je kunt niet alleen persoonlijke agenda’s die je hebt gemaakt inzien, maar ook alle agenda’s die met jou gedeeld zijn.

Standaard wordt alleen jouw eigen agenda in Zimbra geladen via een ‘CalDAV-verbinding’. Als je ook alle gedeelde agenda’s wilt inzien, volg dan onderstaande instructies:

In de Zimbra webmail

1. Log in op zimbra login.net met jouw gebruikersaccount.
  2. Klik op het tabblad ‘Voorkeuren/Preferences’.
  3. Klik in het menu links op ‘Agenda/Calendar’.
  4. Ga naar‘Apple iCal’ en schakel ‘Enable delegation for Apple iCal CalDV client’ uit.
  5. Klik op ‘Opslaan/Save’.

In de telefoon/tablet

1. Ga naar ‘Instellingen’.
  2. Klik op ‘Agenda’.
  3. Klik op ‘Account toevoegen’.
  4. Klik op ‘Overig’.
  5. Klik op ‘Voeg CalDAV-account toe’.
  6. Voer de volgende informatie in:
    • ‘Server’: ‘zimbra-login.net’.
    • ‘Gebruikersnaam’: jouw mailaccount.
    • ‘Wachtwoord’: jouw wachtwoord.
    • ‘Beschrijving’: een vertoning voor de account (bijv. Zimbra).
  7. Ga naar ‘Volgende’.
  8. Jouw account wordt gecontroleerd en is klaar voor gebruik.