Groepen aanmaken

In de Cloud Opslag omgeving kun je zelf groepen aanmaken en hier gebruikers aan koppelen. Zo kun je jouw omgeving geordend en overzichtelijk houden. Daarnaast voorkom je dat gebruikers toegang hebben tot mappen die ze eigenlijk helemaal niet mogen zien. In onderstaande handleiding leggen wij stap voor stap uit hoe je een groep aanmaakt:

1. Log in op jouw Cloud Opslag omgeving.
  2. Klik aan de rechterkant op jouw gebruikersnaam en vervolgens op ‘Gebruikers’:
    cloud opslag gebruiker

Je kunt op 2 verschillende manieren een nieuwe groep aanmaken:

Manier 1 – toevoegen nieuwe groep

1. Klik aan de linkerkant op het ‘Toevoegen groep’:
    Groep toevoegen
  2. Zodra je hierop geklikt hebt, kun je in hetzelfde venster een groepsnaam invullen:
    Groepnaam
  3. Klik op het ‘plusje’ en de groep is succesvol toegevoegd.

Manier 2 – toevoegen nieuwe groep

1. Klik boven de gebruikers op het uitvouwmenu ‘Groepen’.
    Groep toevoegen
  2. Klik op ‘+ Nieuwe groep’.
    Nieuwe groep
  3. Er verschijnt een invulvenster. Vul hier de naam van de nieuwe groep in.
  4. Druk op ‘Enter’ en de nieuwe groep is succesvol toegevoegd.

Alle aangemaakte groepen verschijnen nu aan de linkerkant op alfabetische volgorde.