Handige tips voor Supersnelle Hosting

Op deze pagina houden wij handige tips bij die we zelf ontdekt hebben of ons via onze klanten ter oren zijn gekomen. Heb je zelf goede tips? Laat het ons weten!

Ik krijg om de X minuten een trage pagina te zien, hoe kan dat?

Dit komt hoogstwaarschijnlijk doordat je ingelogd bent in combinatie met de ‘Default Private Cache TTL’ instelling. Standaard is dit zo ingesteld zodat de pagina cache voor ingelogde bezoekers na 30 minuten automatisch verloopt; in tegenstelling tot de cache voor niet ingelogde bezoekers die na pas 1 week verloopt. Je kunt dit aanpassen via ‘LiteSpeed Cache’ -> ‘Cache’ -> ‘TTL’ -> ‘Default Private Cache TTL’. Je kunt een waarde van 30 seconden of meer opgeven, een kleinere waarde betekent dat de cache uitgeschakeld wordt voor ingelogd bezoekers.

Een andere, en in veel gevallen betere, oplossing is het activeren van de zogenaamde Crawler. De Crawler loopt door de site en ververste pagina’s met een verlopen cache zodat de kans dat een bezoeker een niet gecachde pagina te zien krijgt verkleint wordt.

1. Log in op het WordPress Dashboard
  2. In het menu klik je op LiteSpeed Cache en daarna op Crawler
  3. Zet de knop Crawler op ON

Hoe forceer ik dat de opgeslagen cache geleegd wordt?

Dit doe je via ‘LiteSpeed Cache’ -> ‘Toolbox’ -> ‘Purge’. Klik op ‘Empty Entire Cache’ om de gehele cache te legen of op bijvoorbeeld ‘Purge All – CSS/JS Cache’ om alleen de CSS / Javascript cache te legen.

Hoe comprimeer ik automatisch de afbeeldingen van mijn WordPress website?

Volg de stappen in dit artikel om geautomatiseerd, de oude én nieuwe, afbeeldingen van je WordPress website te optimaliseren en comprimeren zodat je nooit meer na hoeft te denken over de grootte van een afbeelding en de laadtijd van je website nooit meer negatief beïnvloed wordt door grote afbeeldingen.

CSS en Javascript bestanden worden niet gecombineerd (minified)

Zie je dat CSS en Javascript bestanden niet gecombineerd worden en heb je de aangeraden instellingen ingesteld? Hoogstwaarschijnlijk wordt het combineren door een bepaalde plugin tegengehouden. Kijk kritisch naar de ingeschakelde plugins, schakel verdachte plugins uit of schakel indien nodig alle plugins uit en probeer het opnieuw.

Kan ik een versie van de website zonder optimalisaties of cache bekijken?

Ja, dat kan! Om de niet geoptimaliseerde variant van de website te bekijken voeg je ?LSCWP_CTRL=before_optm toe aan de URL van de website. Om de niet gecachede variant van de website te bekijken voeg je ?LSCWP_CTRL=NOCACHE toe aan de URL van de website.