Hoe beheer ik de DNS van mijn domeinnaam?

In dit artikel leggen wij je uit hoe je de DNS van jouw domeinnaam beheert en je een nieuwe DNS record toevoegt.

Wil je specifiek een TXT record toevoegen? Lees dan dit artikel.
Wil je een SRV record toevoegen? Lees dan dit artikel.

Voor ieder ander type DNS record volg je de stappen hieronder. Onderaan het artikel leggen we uit hoe je een nieuw record toevoegt.

1. Log in op Mijn SQR.
  2. Klik nu op ‘Domeinnamen’ -> ‘Mijn domeinnamen’

3. Klik vervolgens op de domeinnaam waarvan je de DNS wilt bewerken
  4. Klik daarna op DNS beheer
  5. Je komt nu in het overzicht van de DNS instellingen waar je alle standaard ingestelde records ziet en je de records kunt wijzigen of verwijderen. Hieronder vind je een korte uitleg:
  • Bewerk het record door op het ‘oranje potlood’ te klikken.
  • Bewaar de wijziging door op het ‘groene vinkje’ te klikken.
  • Verwijder het record door op het ‘rode kruis’ te klikken.
  • Voeg een nieuw record toe door op de  ‘groene plus’ te klikken.

Zo voeg je een nieuw record toe

Klik op de groene plus en vul onderstaande gegevens in:

• Naam: bijvoorbeeld janjansen.nl of subdomein.janjansen.nl
  • Type: selecteer het type record, bijvoorbeeld A, CNAME of TXT.
  • Inhoud: waar moet de naam naartoe verwijzen? Bijvoorbeeld MS=ms123456 of janjansen.nl.s3.amazonaws.com
  • Prioriteit: dit hoeft alleen bij het type ‘MX’. Bijvoorbeeld 1 of 10.
  • TTL: de tijd voordat toekomstige wijzigingen zichtbaar worden.

Klik op ‘voeg toe’ om het nieuwe record op te slaan en actief te maken.