Hoe beheer ik de DNS van mijn domeinnaam?

In dit artikel leggen wij je uit hoe je de DNS van jouw domeinnaam beheert en je een nieuwe DNS record toevoegt.

Wil je specifiek een TXT record toevoegen? Lees dan dit artikel
Wil je een SRV record toevoegen? Lees dan dit artikel
Wil je een MX record toevoegen? Lees dan dit artikel

1. Log in op Mijn SQR.
  2. Klik nu op ‘Domeinnamen’ -> ‘DNS beheer’

3. Klik vervolgens achter de domeinnaam waarvan je de DNS wilt bewerken op Beheer
  4. Je komt nu in het overzicht van de DNS instellingen waar je alle ‘standaard’ ingestelde records ziet en je de records kunt wijzigen of verwijderen. Hieronder vind je een korte uitleg:
  • Bewerk het record door op het ‘Oranje vakje met het potloodje’ te klikken.
  • Bewaar de wijziging door op het ‘Groene vakje met het vinkje’ te klikken.
  • Verwijder het record door op het ‘Rode vakje met het kruisje’ te klikken.
  • Voeg een nieuw record toe door op de  ‘Groene vakje met het plusje’ te klikken.

Let op!

Een domeinnaam bij SQR moet altijd een A record hebben die naar een IP adres verwijst. Dit betekent dat het volgende record altijd in de DNS moet staan:

Zo voeg je een nieuw record toe

Klik op de ‘Groene vakje met het plusje’ en vul onderstaande gegevens in:

• Naam: het hoofddomein is standaard ingevuld. Bijvoorbeeld janjansen.nl of www.janjansen.nl
  • Type: selecteer het type record, bijvoorbeeld A, CNAME of TXT.
  • Inhoud: waar moet de naam naartoe verwijzen? Bijvoorbeeld MS=ms123456 of janjansen.nl.s3.amazonaws.com
  • Prioriteit: dit geeft de prioriteit aan, hoe lager het cijfer, hoe hoger de prioriteit. Dit hoef je in principe alleen bij het type ‘MX’ in te voeren.
  • TTL: Time to Live; de tijd voordat toekomstige wijzigingen zichtbaar worden.

Klik op ‘Voeg toe’ om het nieuwe record op te slaan en actief te maken.