Hoe maak ik een database aan?

Een database is een digitaal archief. Met behulp van een database kunnen gegevens gestructureerd worden opgeslagen, zodat de informatie snel kan worden geraadpleegd.
Maak snel en eenvoudig een database aan via het gebruiksvriendelijke klantenportaal van SQR.NL.

1. Log in op Mijn SQR.
    2. Ga naar ‘Diensten’ en druk op ‘Mijn Diensten’.
    3. Selecteer de juiste dienst.

Afhankelijk van wat je nu ziet kun je de stappen in Mijn SQR vervolgen of moet je inloggen via Plesk volg in dat laatste geval deze handleiding.

Database aanmaken via Mijn SQR

1. Scrol naar ‘Database.
    2. Klik op ‘Maak een database’.
    3. Klik op ‘Databases’ en onderstaand scherm wordt geopend:
    4. Kies een database naam
    5. Kies een database gebruikersnaam
    6. Genereer een wachtwoord voor de database gebruiker
    7. Klik op ‘Maak database’ om de database aan te maken.

Verbinding maken met de database server kan via ‘localhost’ of  ‘127.0.0.1’