Hoe maak ik verbinding met mijn VPS vanaf een Mac?

In dit artikel leggen we je uit hoe je SSH verbinding maakt met jouw VPS.
Voor het inloggen is het nodig om toegang open te zetten vanaf jouw IP adres en voor het inloggen gebruiken we een ‘Private Key’.
Hier wordt uitgelegd hoe je jouw ‘Private Key’ download.

Verbinding maken vanaf een Mac

• Pas op je eigen computer de rechten van het bestand aan:
    chmod 400 Downloads/*_private.rsa
  • Voeg de key toe aan je SSH agent:
    ssh-add Downloads/*_private.rsa
  • Om verkeer vanaf jouw IP-adres toe te staan via poort 22 dien je een security regel toe te voegen. Lees hier hoe je dat doet.
  • Maak via een terminal programma verbinding met jouw server.
    ssh gebruikersnaam@ipadres
    • de gebruikersnaam is gelijk aan het type besturingssysteem wat je gekozen hebt, bijvoorbeeld centos of ubuntu
  • Indien alle stappen hierboven zijn uitgevoerd, heb je nu succesvol verbinding via ssh met jouw VPS-omgeving.