Hoe maak ik verbinding met mijn VPS vanaf Windows?

In dit artikel leggen we je uit hoe je SSH verbinding maakt met jouw VPS.
Voor het inloggen is het nodig om toegang open te zetten vanaf jouw IP adres en voor het inloggen gebruiken we een ‘Private Key’.
Heb je nog geen ‘Private Key’ key? Lees dan stap 2 in deze handleiding.

Verbinding maken vanaf Windows

Om verbinding te kunnen maken met een VPS vanaf Windows heb je het programma PuTTY nodig.

1. Download PuTTY hier:
    32-bit installer
    64-bit-installer
  2. Klik op ‘Start’ -> open de PuTTY map -> open ‘PuTTYgen’
  3. Open ‘PuTTYgen’:
  4. Klik op ‘Conversions’ en daarna op ‘Import Key’:
  5. Ga naar de locatie waar je jouw private key hebt opgeslagen
  6. Klik daarna op ‘Save private key’:
  7. Geef de nieuwe key een naam en sla deze op een makkelijke plek op
  8. Open PuTTY
  9. Wanneer putty geopend is, klik onder ‘Category’ op ‘SSH’:
  10. Klik op ‘Auth’:
  11. Klik op ‘Browse’ bij ‘Private key file for authentication’:
  12. Ga naar de plek waar je zojuist de .ppk hebt opgeslagen en klik op ‘Open’:
  13. Zorg er wel voor dat jouw IP-adres ‘SSH’ toegang heeft in de firewall
  14. Klik daarna op ‘Session:
  15. Vul bij ‘Host name’ het IP-adres van je VPS in en klik op ‘Open’
  16. Daarna krijg je een melding om de host te vertrouwen, klik hier op ‘Yes’:
  17. Wanneer je bovenstaande stappen hebt doorlopen, krijg je de volgende vraag ‘login as’
  18. De gebruikersnaam is gelijk aan het type besturingssysteem wat je gekozen hebt
  19. Nu heb je succesvol een verbinding op gestart naar je ‘VPS’: