Hoe maak ik verbinding met mijn VPS?

In dit artikel leggen we je uit hoe je met SSH verbinding maakt met jouw VPS.

1. Toegang toestaan

Verbinding via SSH staat standaard dicht. Om verbinding te kunnen maken gaan we jouw ip adres toevoegen aan de firewall regels.

Lees hier hoe jij jouw ip adres toevoegt aan de firewall regels.

2. De private key downloaden

Inloggen op je VPS gebeurt niet met een gebruikersnaam en wachtwoord. Inloggen gebeurt met een speciaal versleuteld bestand.
LET OP: Het downloaden van dit bestand is 1x mogelijk. Bewaar dit bestand goed en geef dit bestand niet zomaar uit handen.

• Log in op Mijn SQR met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Klik op ‘Diensten’ en klik op het juiste VPS abonnement.
  • Onderaan bij ‘Beheer je VPS’, onder ‘Geavanceerd’, klik je op ‘Download Private Key’.

3. Verbinding maken

Hoe maak ik verbinding met mijn VPS vanaf een Mac?
Hoe maak ik verbinding met mijn VPS vanaf Windows?

4. Tips ’n tricks

Gebruik sudo -s om root rechten te verkrijgen:

sudo -s