Hoe maak ik verbinding met mijn VPS?

In dit artikel gaan we jou uitleggen hoe je een verbinding kan maken met jouw VPS via SSH.

• Log in op Mijn SQR met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Klik op ‘Diensten’ en klik op je ‘VPS’ dienst.
  • Onderaan bij ‘Beheer je VPS’ en onder ‘Geavanceerd’ klik je op ‘Download Private Key’.

• Download je ‘Private Key’ uit Mijn SQR. LET OP: Dit is 1x mogelijk.
  • Pas de rechten van het bestand aan:
    chmod 600 Downloads/*_private.rsa
  • Voeg de key toe aan je SSH agent:
    ssh-add Downloads/*_private.rsa
  • Om verkeer vanaf jouw IP-adres toe te staan via poort 22 dien je een security regel toe te voegen. Lees hier hoe je dat doet.
  • Maak via een terminal programma verbinding met jouw server.
    ssh gebruikersnaam@{$service_dedicated_ip}
    • de gebruikersnaam is gelijk aan het type besturingssysteem wat je gekozen hebt
  • Indien alle stappen hierboven zijn uitgevoerd, heb je nu succesvol verbinding via ssh met jouw VPS-omgeving.