Hoe maak ik een phpinfo.php pagina?

Je kan de phpinfo() pagina gebruiken om de huidige configuratie van PHP voor jouw website te controleren.

Deze phpinfo pagina zal je voorzien van veel informatie, zoals:

• ‘PHP Extensies’
  • ‘PHP versie’
  • ‘Server informatie’
  • ‘OS informatie’ (zoals belangrijke paden)

Om een phpinfo() pagina te maken volg je de onderstaande stappen:

Open een teksteditor zoals ‘Notepad’ en plak onderstaande code in dit bestand.
Upload het bestand via bestandsbeheer in Plesk of FTP naar je omgeving in de map ‘httpdocs’.

<?
// Toon alle mogelijke informatie
phpinfo();
?>

Bezoek de pagina nu in je browser. Indien je het bestand naar de ‘httpdocs’ map geüpload hebt, kan je de pagina bezoeken door naar ‘http://www.domein.nl/phpinfo.php’ te gaan. Vervang ‘domein.nl’ door je eigen domeinnaam.