Hoe stel ik mijn Hosting.NL e-mail in voor Outlook Live?

Je kunt jouw Hosting.NL e-mail in een paar stappen koppelen aan jouw eigen Outlook live (voorheen Hotmail) account. Zo kun je altijd en overal jouw mail uitlezen en verzenden. Volg de stappen in deze handleiding om jouw mail in te stellen in Outlook Live:

1. Zorg dat je al bent ingelogd op Outlook Live.
    2. Klik rechtsboven in de pagina op het tandwiel icoon.
    3. Vul in de zoekbalk ‘Connected accounts‘ in en klik op het zoekresultaat:
      connected account
    4. Klik vervolgens op ‘Other email accounts‘.
    5. Vul als ‘Display name‘ de naam van het account in. Daarnaast voer je jouw e-mailadres en bijbehoorde wachtwoord in:
      Connected accounts
    6. Vink ‘Manually configure accounts settings (POP, IMAP, or send-only account)‘ aan.
    7. Klik op ‘OK‘.
    8. Maak de keuze ‘POP/SMTP of IMAP/SMTP’.
    9. Vul bij Incoming (IMAP) server de servernaam van je hostingpakket in. Deze kun je vinden in Mijn Hosting onder ‘Diensten‘ -> ‘Mijn diensten‘ -> Selecteer het juiste pakket -> ‘Hosting informatie‘.
      • De ‘Incoming serverport‘ houd je 993 aan
      • Als encryption houd je ‘SSL‘ aan
    10. Bij ‘Outgoing (SMTP) server‘ vul je de servernaam van je hostingpakket in. Deze kun je vinden in Mijn Hosting onder ‘Diensten‘ -> ‘Mijn diensten‘ -> Selecteer het juiste pakket -> ‘Hosting informatie‘.
      • Houd als Outgoing serverport 465  aan.
    11. Klik hierna op ‘OK‘.
    12. Je e-mailaccount is nu geconfigureerd.