Hoe voeg ik een IPv6 adres toe aan mijn VPS?

Op dit moment activeren wij nog niet standaard IPv6 voor nieuwe VPS’en. Uiteraard is het geen probleem om IPv6 te activeren. Om IPv6 te laten activeren moet je allereerst onze klantenservice een seintje geven dat je dit wilt, daarna kan je onderstaande stappen uitvoeren.

Plaats onderstaand bestand met de naam ipv6.yaml in de directory /etc/netplan/
Let op de volgende regels in dit bestand:

• ens7: Dit betreft de naam van de interface en is in 99% van de gevallen ens7. Je kunt dit controleren met het commando “ip a”
  • (IPv6 IP uit Mijn Hosting): Vervang deze tekst, inclusief de haakjes, door het IPv6 IP adres van je VPS. Je vind het IPv6 IP adres in Mijn Hosting onder het kopje “Interfaces”
  • (MAC adres uit Mijn Hosting): Vervang deze tekst, inclusief de haakjes, door het MAC adres van je VPS. Je vind het MAC adres in Mijn Hosting onder het kopje “Interfaces”

network:
version: 2
ethernets:
ens7:
accept-ra: false
addresses:
- (IPv6 IP uit Mijn Hosting)/64
match:
macaddress: (MAC adres uit Mijn Hosting)
mtu: 9000
nameservers:
addresses:
- 2001:4860:4860::8888
- 2001:4860:4860::8844
- 2606:4700:4700::64
- 2606:4700:4700::6400
search: []
routes:
- to: ::/0
via: 2a05:6cc1::1
set-name: ipv6ip

Nadat het bestand opgeslagen is voer je het onderstaande commando uit om het IPv6 adres actief te maken:

sudo netplan try

Nu kan je de wijziging testen door het volgende commando:

ping6 hosting.nl

Hulp nodig van een van onze hosting gurus?

Heb je nu antwoord nodig op een dringende vraag of hulp nodig van onze support? Onze hosting specialisten staan maar al te graag voor je klaar!

Customer Support Team

Onze klantenservice is geopend tot 18:00 uur