Hoe voeg ik een subdomein toe?

Een subdomein is jouw domeinnaam met een gedeelte vóór de domeinnaam. www. is een goed voorbeeld van een subdomein. Met een subdomein kun je ook een aparte website plaatsen onder jouw huidige domeinnaam, waarbij de naam van dit subdomein vóór jouw hoofddomein komt.

Heb je nog geen domeinnaam geregistreerd? Klik dan hier. In ons geval hebben wij sqr.nl als website en draait het beheerpaneel op mijn.sqr.nl. Via Mijn SQR kun je zelf een subdomein toevoegen.

Subdomein toevoegen via Mijn SQR

1. Log in op Mijn SQR met je gebruikersnaam en wachtwoord.
    2. Navigeer naar ‘Diensten’ en klik op het pakket waarvoor je de subdomein moet aanmaken.
    3. Klik op ‘Sub-domeinen’.
    4. Klik op ‘Maak subdomein’
    5. Vul bij subdomein het eerste deel van het nieuwe subdomein in. Je echte domeinnaam is standaard ingevuld óf kun je selecteren via de dropdown:
    6. Klik op ‘Bevestig’ om het nieuwe subdomein aan te maken.

Zorg ervoor dat het subdomein ook aanwezig is in de DNS én naar het juiste IP adres verwijst.