Hoe wijzig ik het wachtwoord van mijn e-mailaccount?

Mocht je het wachtwoord van je e-mailadres kwijt zijn, dan kun je dit artikel gebruiken om het wachtwoord te herstellen.

• Zie je in Mijn SQR onder jouw webhosting pakket de Mailboxen staan, dan kun je onderstaande stappen volgen.
  • Zie je in Mijn SQR onder jouw webhosting pakket een inlog knop naar Plesk, volg dan deze handleiding.

Pas het wachtwoord van een mailbox aan

1. Log in op Mijn SQR
  2. Ga naar ‘Diensten‘ en klik op ‘Mijn Diensten
  3. Selecteer de juiste dienst
  4. Scroll naar  ‘Email beheer‘ en klik op mailboxen
  5. Klik op het hangslot achter de mailbox waarvan je het wachtwoord wilt wijzigen:
  6. Klik op ‘Genereer‘ om een nieuw, veilig, wachtwoord te genereren. Of bedenk zelf een veilig wachtwoord:
    Vergeet niet het wachtwoord ergens op te slaan.
  7. Een wachtwoord dient uit minimaal 8 karakters te bestaan, waaronder minimaal 1 hoofdletter en 2 cijfers
  8. Klik op ‘Opslaan‘ om het nieuwe wachtwoord actief te maken

Let op: zorg ervoor dat je GEEN makkelijk te raden wachtwoorden, zoals bijvoorbeeld je geboortedatum of naam, invult. Het zou zonde zijn als je mail gehackt wordt, omdat er een te makkelijk wachtwoord is opgegeven.