Hosted Exchange Light instellen

Voer de stappen in de onderstaande handleidingen uit om jouw e-mailclient(s) zo te configureren, dat je gebruik kunt gaan maken van jouw Hosted Exchange Light mailbox. Als jouw e-mailclient niet in de lijst voorkomt, neem dan contact op met onze servicedesk.

Mac OS X Mail

Systeemeisen:

• Minimaal MAC OS X 10.6, Snow Leopard.
  • Hosted Exchange Light mailbox.
  1. Start ‘Apple Mail’.
  2. Klik links bovenin op ‘Mail’.
  3. Ga naar ‘Voorkeuren’.
  4. Ga vervolgens naar ‘Accounts’ en klik op de ‘+’ om een account toe te voegen.
  5. Kies ‘Voeg andere Mail-account toe’.
  6. Vul bij ‘Volledige naam’ in: Jouw naam.
  7. Vul bij ‘E-mailadres’ in: Jouw e-mailadres.
  8. Vul bij ‘Wachtwoord’ in: Jouw wachtwoord.
  9. Klik op ‘Ga Door’.
  10. Kies voor ‘IMAP’.
  11. Vul bij ‘Beschrijving’ in: Exchange Light.
  12. Vul bij ‘Server inkomende post’ in: ‘owa.exchange-login.net’.
  13. Vul bij ‘Gebruikersnaam’ in: Jouw SMTP gebruikersnaam (deze kun je vinden in Mijn SQR, bijvoorbeeld: ‘HOSTED\info392872’).
  14. Vul bij ‘Wachtwoord’ in: Jouw wachtwoord.
  15. Klik op ‘Ga Door’.
  16. Vul bij ‘Beschrijving Uitgaande Server’ in: Exchange Light.
  17. Vul bij ‘Server Uitgaande Post’ in: ‘owa.exchange-login.net’.
  18. Vink ‘Gebruik identiteitscontrole’ aan en vul hier dezelfde gegevens in als bij inkomende post.
  19. Klik op ‘Ga Door’.
  20. Jouw mailbox is nu klaar voor gebruik.

Krijg je een foutmelding tijdens het configureren? Controleer hier of je de juiste gegevens gebruikt.

Mail op Android

Systeemeisen:

• Minimaal Android 2.1.
  • Hosted Exchange Light mailbox.
  1. Ga naar ‘Instellingen’.
  2. Ga naar het ‘Accounts’ gedeelte
  3. Klik op ‘Account toevoegen’.
  4. Klik op ‘E-mail’.
  5. Vul in: Jouw e-mailadres.
  6. Vul bij ‘Wachtwoord’ in: Jouw wachtwoord.
  7. Klik bij ‘Welk type account’: IMAP-account.
  8. Vul bij ‘Gebruikersnaam’ in: Jouw SMTP gebruikersnaam (deze kun je vinden in Mijn SQR, bijvoorbeeld: ‘HOSTED\info392872’).
  9. Vul bij ‘Wachtwoord’ in: Jouw wachtwoord.
  10. Vul bij ‘IMAP-server’ in: ‘owa.exchange-login.net’.
  11. Selecteer bij ‘Beveiligingstype’: SSL.
  12. Vul bij ‘Poort’ in: 993.
  13. Klik op ‘Volgende’.
  14. Voer bij ‘SMTP-server’ in: ‘owa.exchange-login.net’.
  15. Selecteer bij ‘Beveiligingstype’: TLS.
  16. Controleer of bij ‘Poort’ staat ingevuld: 587.
  17. Controleer of ‘Inloggen verplicht’ staat aangevinkt.
  18. Controleer of de SMTP gebruikersnaam en het wachtwoord zijn ingevuld.
  19. Klik op ‘Volgende’.
  20. Klik nogmaals op ‘Volgende’.
  21. Voer bij ‘Uw naam’ in: Jouw naam.
  22. Klik op ‘Gereed’.
  23. Jouw mailbox is nu klaar voor gebruik.

Krijg je een foutmelding tijdens het configureren? Controleer hier of je de juiste gegevens gebruikt.

Mail op iPhone, iPad en iPod Touch

Systeemeisen:

• Minimaal iOS 5.0.
  • Hosted Exchange Light mailbox.
  1. Open ‘Instellingen’.
  2. Ga naar ‘E-mail, contacten, agenda’s’.
  3. Klik op ‘Nieuwe account’.
  4. Klik op ‘Anders’.
  5. Klik op ‘Voeg mailaccount toe’.
  6. Vul bij ‘Naam’ in: Jouw naam.
  7. Vul bij ‘E-mail’ in: Jouw e-mailadres.
  8. Vul bij ‘Wachtwoord’ in: Jouw wachtwoord.
  9. Vul bij ‘Beschrijving’ in: Exchange Light.
  10. Klik op ‘Volgende’.
  11. Selecteer ‘IMAP’.
  12. Vul bij ‘Server inkomende post’ bij ‘Hostnaam’ in: ‘owa.exchange-login.net’.
  13. Vul bij ‘Gebruikersnaam’ in: Jouw SMTP gebruikersnaam (deze kun je vinden in Mijn SQR, bijvoorbeeld: ‘HOSTED\info392872’).
  14. Jouw wachtwoord staat al ingevuld.
  15. Vul bij ‘Server uitgaande post’ bij ‘Hostnaam’ in: ‘owa.exchange-login.net’.
  16. Vul bij ‘Gebruikersnaam’ in: Jouw SMTP gebruikersnaam (deze kun je vinden in Mijn SQR, bijvoorbeeld: ‘HOSTED\info392872’).
  17. Vul bij ‘Wachtwoord’ in: Jouw wachtwoord.
  18. Klik op ‘Volgende’.
  19. De iPhone zal nu jouw account controleren.
  20. Wanneer je ‘Notities’ niet wilt synchroniseren kun je dat hier instellen.
  21. Klik op ‘Bewaar’.
  22. Jouw mailbox is nu klaar voor gebruik.

Krijg je een foutmelding tijdens het configureren? Controleer hier of je de juiste gegevens gebruikt.

Mail op BlackBerry Q10

1. Klik op bb-settings (instellingen).
  2. Klik op bb-accounts (accounts).
  3. Klik op bb-add-account (account toevoegen).
  4. Klik op ‘IMAP’.
  5. Voer in bij ‘E-mailadres’: Jouw SMTP gebruikersnaam (deze kun je vinden in Mijn SQR, bijvoorbeeld: ‘HOSTED\info392872’).
  6. Voer in bij ‘Wachtwoord’: Jouw wachtwoord.
  7. Voer in bij ‘Serveradres’: ‘owa.exchange-login.net’.
  8. Klik op ‘Volgende’.
  9. Klik op ‘Gereed’.

Krijg je een foutmelding tijdens het configureren? Controleer hier of je de juiste gegevens gebruikt.

Microsoft Outlook 2010

Systeemeisen:

• Minimaal Windows XP SP3.
  • Hosted Exchange Light mailbox.
  1. Open Microsoft Outlook 2010.
  2. Klik in het menu ‘Bestand’.
  3. Ga naar ‘Info’.
  4. Klik op ‘Accountinstellingen’.
  5. Klik op ‘Accountinstellingen…’.
  6. Klik op ‘Nieuw’.
  7. Selecteer ‘Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren’ en klik op ‘Volgende’.
  8. Selecteer ‘Internet-e-mail’ en klik op ‘Volgende’.
  9. Vul bij ‘Naam’ in: Jouw naam.
  10. Vul bij ‘E-mailadres’ in: Jouw e-mailadres.
  11. Selecteer bij ‘Type account’: IMAP.
  12. Vul bij ‘Server voor inkomende e-mail’ in: ‘owa.exchange-login.net’.
  13. Vul bij ‘Server voor uitgaande e-mail (SMTP)’ in: ‘owa.exchange-login.net’.
  14. Vul bij ‘Gebruikersnaam’ in: Jouw SMTP gebruikersnaam (deze kun je vinden in Mijn SQR, bijvoorbeeld: ‘HOSTED\info392872’).
  15. Vul bij ‘Wachtwoord’ in: Jouw wachtwoord.
  16. Klik op ‘Meer instellingen’.
  17. Ga naar het tabblad ‘Server voor uitgaande e-mail’.
  18. Vink ‘Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist’.
  19. Selecteer vervolgens ‘Dezelfde instellingen gebruiken als voor inkomende e-mail’.
  20. Ga naar het tabblad ‘Geavanceerd’.
  21. Vul in bij ‘Inkomende e-mail (IMAP)’: 993.
  22. Selecteer bij ‘Gebruik het volgende type versleutelde verbinding’: SSL.
  23. Vul in bij ‘Uitgaande e-mail (SMTP)’: 587.
  24. Selecteer bij ‘Gebruik het volgende type versleutelde verbinding’: TLS.
  25. Klik op ‘OK’.
  26. Klik op ‘Volgende’.
  27. Klik op ‘Voltooien’.
  28. Jouw mailbox is nu klaar voor gebruik.

Krijg je een foutmelding tijdens het configureren? Controleer hier of je de juiste gegevens gebruikt.

Microsoft Outlook 2011

Systeemeisen:

• Minimaal Mac OS X 10.5.8.
  • Hosted Exchange 2010 Light mailbox.
  1. Open Outlook 2011.
  2. Klik in de menu balk op ‘Outlook’.
  3. Klik op ‘Voorkeuren’.
  4. Klik op ‘Accounts’.
  5. Klik op ‘E-mailaccount’.
  6. Vul bij ‘E-mailadres’ in: Jouw e-mailadres.
  7. Vul bij ‘Wachtwoord’ in: Jouw wachtwoord.
  8. Vul bij ‘Gebruikersnaam’ in: Jouw SMTP gebruikersnaam (deze kun je vinden in Mijn SQR, bijvoorbeeld: ‘HOSTED\info392872’).
  9. Selecteer bij ‘Type’: IMAP.
  10. Vul bij ‘Server voor inkomende e-mail’ in: ‘owa.exchange-login.net’.
  11. Plaats een vinkje bij ‘Standaardpoort negeren’.
  12. Vervang ‘143’ voor: 993.
  13. Plaats een vinkje bij ‘SSL gebruiken om een verbinding te maken (aanbevolen)’.
  14. Vul bij ‘Server voor uitgaande e-mail’ in: ‘owa.exchange-login.net’.
  15. Plaats een vinkje bij ‘Standaard poort negeren’.
  16. Vervang ’25’ voor: 587.
  17. Plaats een vinkje bij ‘SSL gebruiken om een verbinding te maken (aanbevolen)’.
  18. Klik op ‘Account toevoegen’.
  19. Je bent nu terug in het overzichtsvenster. Je kunt dit venster sluiten.
  20. Jouw e-mail is gereed voor gebruik.

Krijg je een foutmelding tijdens het configureren? Controleer hier of je de juiste gegevens gebruikt.

Microsoft Outlook 2013

Systeemeisen:

• Minimaal Windows 7.
  • Hosted Exchange Light mailbox.
  1. Open Microsoft Outlook 2013.
  2. Klik in de menubalk bovenaan op ‘Bestand’.
  3. Klik op ‘Accountinstellingen’.
  4. Klik op ‘Accountinstellingen…’.
  5. Klik op ‘Nieuw’.
  6. Selecteer ‘E-mailaccount’.
  7. Klik op ‘Volgende’.
  8. Selecteer ‘Handmatige instelling of extra servertypen’.
  9. Klik op ‘Volgende’.
  10. Kies hier ‘POP of IMAP’.
  11. Vul bij ‘Naam’ in: Jouw naam.
  12. Vul bij ‘E-mailadres’ in: Jouw e-mailadres.
  13. Selecteer bij ‘Type account’: IMAP.
  14. Vul bij ‘Server voor inkomende e-mail’ in: ‘owa.exchange-login.net’.
  15. Vul bij ‘Server voor uitgaande e-mail (SMTP)’ in: ‘owa.exchange-login.net’.
  16. Vul bij ‘Gebruikersnaam’ in: Jouw SMTP gebruikersnaam (deze kun je vinden in Mijn SQR, bijvoorbeeld: ‘HOSTED\info392872’).
  17. Vul bij ‘Wachtwoord’ in: Jouw wachtwoord.
  18. Klik op ‘Meer instellingen’.
  19. Ga naar het tabblad ‘Server voor uitgaande e-mail’.
  20. Vink ‘Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (STMP) is verificatie vereist’ aan.
  21. Selecteer ‘Dezelfde instellingen gebruiken als voor mijn inkomende e-mail’.
  22. Klik op ‘OK’.
  23. Ga naar het tabblad ‘Geavanceerd’.
  24. Vul in bij ‘Inkomende e-mail (IMAP)’: 993.
  25. Selecteer bij ‘Gebruik het volgende type versleutelde verbinding’: SSL.
  26. Vul in bij ‘Uitgaande e-mail (SMTP)’: 587.
  27. Selecteer bij ‘Gebruik het volgende type versleutelde verbinding’: TLS.
  28. Klik op ‘OK’.
  29. Klik op ‘Volgende’.
  30. Klik op ‘Voltooien’.
  31. Jouw mailbox is nu klaar voor gebruik.

Krijg je een foutmelding tijdens het configureren? Controleer hier of je de juiste gegevens gebruikt.

Microsoft Outlook 2016

Systeemeisen:

• Minimaal Windows 7 SP1.
  • Hosted Exchange Light mailbox.
  1. Open Microsoft Outlook 2016.
  2. Klik in de menubalk bovenaan op ‘Bestand’.
  3. Klik op ‘Accountinstellingen’.
  4. Klik op ‘Accountinstellingen…’.
  5. Klik op ‘Nieuw’.
  6. Selecteer ‘E-mailaccount’.
  7. Klik op ‘Volgende’.
  8. Selecteer ‘Handmatige instelling of extra servertypen’.
  9. Klik op ‘Volgende’.
  10. Kies hier ‘POP of IMAP’.
  11. Vul bij ‘Naam’ in: Jouw naam.
  12. Vul bij ‘E-mailadres’ in: Jouw e-mailadres.
  13. Selecteer bij ‘Type account’: IMAP.
  14. Vul bij ‘Server voor inkomende e-mail’ in: ‘owa.exchange-login.net’.
  15. Vul bij ‘Server voor uitgaande e-mail (SMTP)’ in: ‘owa.exchange-login.net’.
  16. Vul bij ‘Gebruikersnaam’ in: Jouw SMTP gebruikersnaam (deze kun je vinden in Mijn SQR, bijvoorbeeld: ‘HOSTED\info392872’).
  17. Vul bij ‘Wachtwoord’ in: Jouw wachtwoord.
  18. Klik op ‘Meer instellingen’.
  19. Ga naar het tabblad ‘Server voor uitgaande e-mail’.
  20. Vink ‘Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (STMP) is verificatie vereist’ aan.
  21. Selecteer ‘Dezelfde instellingen gebruiken als voor mijn inkomende e-mail’.
  22. Klik op ‘OK’.
  23. Ga naar het tabblad ‘Geavanceerd’.
  24. Vul in bij ‘Inkomende e-mail (IMAP)’: 993.
  25. Selecteer bij ‘Gebruik het volgende type versleutelde verbinding’: SSL.
  26. Vul in bij ‘Uitgaande e-mail (SMTP)’: 587.
  27. Selecteer bij ‘Gebruik het volgende type versleutelde verbinding’: TLS.
  28. Klik op ‘OK’.
  29. Klik op ‘Volgende’.
  30. Klik op ‘Voltooien’.
  31. Jouw mailbox is nu klaar voor gebruik.

Krijg je een foutmelding tijdens het configureren? Controleer hier of je de juiste gegevens gebruikt.

Thunderbird

Systeemeisen:

• Thunderbird.
  • Hosted Exchange 2010 Light mailbox.
  1. Open ‘Thunderbird’.
  2. Klik rechtsboven op de ‘knop met 3 streepjes’.
  3. Open het menu ‘Opties’.
  4. Klik op ‘Accountinstellingen’.
  5. Klik op ‘Accountacties’.
  6. Klik op ‘E-mailaccount toevoegen’.
  7. Vul bij ‘Uw naam’ in: Jouw volledige naam.
  8. Vul bij ‘E-mailadres’ in: Jouw e-mailadres.
  9. Vul bij ‘Wachtwoord’ in: Jouw wachtwoord.
  10. Klik op ‘Doorgaan’.
  11. Klik op ‘Handmatige config’ als deze knop tevoorschijn komt.
  12. Selecteer bij ‘Inkomend’: IMAP.
  13. Vul in bij ‘Serverhostnaam’ voor inkomend: ‘owa.exchange-login.net’.
  14. Vul in bij ‘Poort’ voor inkomend: 993.
  15. Selecteer bij ‘SSL’ voor inkomend: SSL/TLS.
  16. Selecteer bij ‘Authenticatie’ voor inkomend: Normal Password.
  17. Vul in bij ‘Serverhostnaam’ voor uitgaand: ‘owa.exchange-login.net’.
  18. Vul in bij ‘Poort’ voor uitgaand: 587.
  19. Selecteer bij ‘SSL’ voor uitgaand: STARTTLS.
  20. Selecteer bij ‘Authenticatie’ voor uitgaand: Normal Password.
  21. Vul bij ‘Gebruikersnaam’ in: Jouw SMTP gebruikersnaam (deze kun je vinden in Mijn SQR, bijvoorbeeld: ‘HOSTED\info392872’).
  22. Klik op ‘Hertesten’.
  23. Jouw e-mail is gereed voor gebruik.

Krijg je een foutmelding tijdens het configureren? Controleer hier of je de juiste gegevens gebruikt.

Windows 8 Mail

Systeemeisen:

• Minimaal Windows 8.
  • Hosted Exchange Light mailbox.
  1. Ga naar ‘Start’.
  2. Klik op ‘Mail’.
  3. Je dient te zijn ingelogd in ‘Mail’ met jouw Microsoft account.
  4. Ga met jouw muis naar rechtsonder in de hoek en dan naar boven.
  5. De ‘Charms bar’ komt tevoorschijn, klik hier op ‘Instellingen’.
  6. Klik op ‘Accounts’.
  7. Klik op ‘Voeg een account toe’.
  8. Klik op ‘Ander account’.
  9. Selecteer ‘IMAP’.
  10. Klik op ‘Verbinding maken’.
  11. Klik op ‘Meer details weergeven’.
  12. Vul bij ‘E-mailadres’ in: Jouw e-mail adres.
  13. Vul bij ‘Gebruikersnaam’ in: Jouw SMTP gebruikersnaam (deze kun je vinden in Mijn SQR, bijvoorbeeld: ‘HOSTED\info392872’).
  14. Vul bij ‘Wachtwoord’ in: Jouw wachtwoord.
  15. Vul bij ‘Server voor binnenkomende e-mail (IMAP)’ in: ‘owa.exchange-login.net’.
  16. ‘Poort’ kun je laten staan op 993.
  17. Vul bij ‘Server voor uitgaande e-mail (SMTP)’ in: ‘owa.exchange-login.net’.
  18. Vul bij ‘Poort’ in: 587.
  19. Klik op ‘Verbinding maken’.
  20. Jouw e-mail is gereed voor gebruik.

Krijg je een foutmelding tijdens het configureren? Controleer hier of je de juiste gegevens gebruikt.

Windows Live Mail

Systeemeisen:

• Minimaal Windows 7.
  • Hosted Exchange Light mailbox.
  1. Open ‘Windows Live Mail.
  2. Klik linksboven op de ‘blauwe knop’.
  3. Ga naar ‘Opties’.
  4. Klik op ‘E-mailaccounts’.
  5. Klik op ‘Toevoegen’.
  6. Selecteer ‘E-mailaccount’.
  7. Klik op ‘Volgende’.
  8. Vul bij ‘E-mailadres’ in: Jouw e-mailadres.
  9. Vul bij ‘Wachtwoord’ in: Jouw wachtwoord.
  10. Zorg dat ‘Dit wachtwoord onthouden’ is aangevinkt.
  11. Vul bij ‘Schermnaam voor verzonden berichten’ in: Jouw naam.
  12. Klik op ‘Volgende’.
  13. Selecteer bij ‘Servertype’: IMAP.
  14. Vul bij ‘Serveradres’ (inkomende e-mail) in: ‘owa.exchange-login.net’.
  15. Plaats een vinkje bij ‘Vereist een beveiligde verbinding (SSL)’.
  16. Zorg dat bij ‘Verifiëren met’ staat geselecteerd: Beveiligd-wachtwoordverificatie.
  17. Vul bij ‘Gebruikersnaam’ in: Jouw SMTP gebruikersnaam (deze kun je vinden in Mijn SQR, bijvoorbeeld: ‘HOSTED\info392872’).
  18. Vul bij ‘Serveradres’ (uitgaande e-mail) in: ‘owa.exchange-login.net’.
  19. Vul bij ‘Poort’ (uitgaande e-mail) in: 587.
  20. Plaats een vinkje bij ‘Vereist een beveiligde verbinding (SSL)’.
  21. Plaats een vinkje bij ‘Vereist verificatie’.
  22. Jouw e-mail is gereed voor gebruik.

Krijg je een foutmelding tijdens het configureren? Controleer hier of je de juiste gegevens gebruikt.

Gmail

Systeemeisen:

• Hosted Exchange Light mailbox.
  1. Open Gmail.
  2. Klik rechtsboven op de radar en vervolgens op ‘instellingen’.
  3. Ga naar ‘Accounts en import’.
  4. Klik op ‘Je eigen POP3-mailaccount toevoegen’.
  5. Vul bij ‘E-mailadres’ in: Jouw e-mail adres.
  6. Klik op ‘Volgende stap’.
  7. Vul bij ‘Gebruikersnaam’ in: Jouw SMTP gebruikersnaam (‘voor.achternaam’).
  8. Vul bij ‘Wachtwoord’ in: Jouw wachtwoord.
  9. Vul bij ‘POP-server’ in: ‘owa.exchange-login.net’.
  10. Vul bij ‘Poort’ 995 in.
  11. Vink ‘Altijd een beveiligde verbinding (SSL) gebruiken wanneer e-mailberichten worden opgehaald’ aan.
  12. Controleer welke overige opties je aan wilt zetten, wij raden in ieder geval aan: ‘Een kopie van opgehaalde berichten op de server achterlaten’ aan te vinken.
  13. Klik op ‘Account toevoegen’.
  14. Selecteer ‘Ja, ik wil e-mail kunnen verzenden als…’.
  15. Klik op ‘Volgende stap’.
  16. Vul bij ‘Naam:’ jouw gewenste weergave naam in.
  17. Klik op ‘Volgende stap’.
  18. Vul bij ‘SMTP-server’ in: ‘owa.exchange-login.net’.
  19. Vul bij ‘Gebruikersnaam’ in: Jouw SMTP gebruikersnaam (deze kun je vinden in Mijn SQR, bijvoorbeeld: ‘HOSTED\info392872’).
  20. Vul bij ‘Wachtwoord’ in: jouw wachtwoord.
  21. Selecteer ‘Beveiligde verbinding via TLS’.
  22. Klik op ‘Account toevoegen’.
  23. Vind in jouw ‘Exchange mailbox’ de bevestigingscode en vul deze in, klik hierna op ‘controleren’.
  24. Jouw e-mail is gereed voor gebruik.

Krijg je een foutmelding tijdens het configureren? Controleer hier of je de juiste gegevens gebruikt.