Hosted Exchange Pro instellen

Voer de stappen in de onderstaande handleidingen uit om jouw e-mailclient(s) zo te configureren dat je gebruik kunt gaan maken van jouw hosted Exchange Pro mailbox.

Mac OS X Mail

Systeemeisen:

• Minimaal MAC OS X 10.6, Snow Leopard.
  • Hosted Exchange 2010 Pro mailbox.

Zorg dat je aan bovenstaande systeemeisen voldoet.

1. Open ‘Mail’.
  2. Kies voor ‘Mail’ > ‘Voorkeuren’.
  3. Klik op het tabblad ‘Accounts’.
  4. Klik onderaan op het ‘plus’ icoon om een nieuw account toe te voegen.
    • ‘Volledige naam’: jouw naam.
    • ‘E-mailadres’: primaire e-mailadres.
    • ‘Wachtwoord’: wachtwoord.
  5. Klik op ‘Ga door’.
  6. Jouw e-mail is gereed voor gebruik.

Mail op Android

Systeemeisen:

• Minimaal Android 2.0.
  • Hosted Exchange 2010 Pro mailbox.

Zorg dat je aan bovenstaande systeemeisen voldoet.

1. Kies in het ‘Hoofdmenu’ voor ‘E-mail’.
    • ‘Gebruikersnaam’: primaire e-mailadres.
    • ‘Wachtwoord’: wachtwoord.
  2. Klik op ‘Volgende’.
  3. Wanneer er nogmaals om de ‘Gebruikersnaam’ wordt gevraagd vul je in: de SMTP gebruikersnaam (deze kun je vinden in het servicepaneel, bijvoorbeeld: HOSTED\info392872).
  4. Wanneer om de ‘Server’ wordt gevraagd vul je in: ‘owa.exchange-login.net’.
  5. Beantwoord de vraag ‘Welk type account?’ met: ‘Microsoft Exchange Activesync’.
  6. Klik op ‘OK’ in het venster ‘Beheer externe beveiliging’.
  7. Je kunt nu jouw ‘Accountopties’ personaliseren. Klik hierna op ‘Volgende’
  8. Kies voor ‘Inschakelen’ in het venster ‘Apparaatbeheer activeren?’.
  9. Geef jouw e-mail account een naam in het scherm ‘E-mail instellen’. Klik hierna op ‘Gereed’.
  10. Jouw e-mail is gereed voor gebruik

Mail op iPhone, iPad en iPod touch

Systeemeisen:

• Minimaal iOS 5.0.
  • Hosted Exchange 2010 Pro mailbox.

Zorg dat je aan bovenstaande systeemeisen voldoet.

1. Ga naar ‘Instellingen’.
  2. Ga naar ‘Mail’.
  3. Klik op ‘Accounts’.
  4. Klik op ‘Nieuwe account’.
  5. Klik op ‘Exchange’.
  6. Vul bij ‘E-mail’ in: e-mailadres.
  7. Vul bij ‘Wachtwoord’ in: wachtwoord.
  8. Vul bij ‘Beschrijving’ in: Exchange (of iets anders naar keuze).
  9. Klik op ‘Volgende’.
  10. Wanneer je de melding krijgt ‘Serveridentiteit niet gecontroleerd’ kies je voor ‘Ga door’.
  11. Vul bij ‘Server’ in: ‘owa.exchange-login.net’.
  12. ‘Domein’ kun je leeglaten.
  13. Vul bij ‘Gebruikersnaam in: e-mailadres.
  14. Vul bij ‘Wachtwoord’ in: wachtwoord.
  15. Vul bij ‘Beschrijving’ in: Exchange (of iets anders naar keuze).
  16. Klik op ‘Volgende’
  17. Wanneer je de melding krijgt ‘Serveridentiteit niet gecontroleerd’ kies je voor ‘Ga door’
  18. Vervolgens geef je aan wat je wilt synchroniseren, dit kun je zelf kiezen.
  19. Klik op ‘Bewaar’
  20. Jouw e-mail is gereed voor gebruik

Mail op Windows Phone

Systeemeisen:

• Minimaal Windows Phone 6.
  • Hosted Exchange 2010 Pro mailbox.

Zorg dat je aan bovenstaande systeemeisen voldoet.

1. Bij ‘Start’ veeg je naar links naar de lijst ‘App’, selecteer ‘Instellingen’ en daarna ‘E-mail + accounts’.
  2. Selecteer ‘Een account toevoegen’ > ‘Outlook’.
  3. Geef jouw e-mailadres en wachtwoord op en selecteer ‘Aanmelden’. Windows Phone zal nu proberen jouw e-mailaccount automatisch te configureren. Als de configuratie met succes wordt voltooid, ga verder met stap 7.
  4. Als je het bericht ‘Controleer uw gegevens en probeer het opnieuw’ te zien krijgt, heb je mogelijk jouw wachtwoord verkeerd ingevoerd. Controleer of je het juiste e-mailadres en wachtwoord hebt ingevoerd. Tijdens deze fase hoef je geen waarden op te geven voor ‘Gebruikersnaam’ en ‘Domein’. Selecteer ‘Aanmelden’. Als de configuratie met succes wordt voltooid, ga je verder met stap 7.
  5. Als jouw e-mailaccount niet automatisch kan worden ingesteld, zie je het bericht ‘We konden uw instellingen niet vinden’. Selecteer ‘Geavanceerd’. Je moet de volgende gegevens invoeren:
    • ‘E-mailadres’: Dit is het volledige e-mailadres, bijvoorbeeld ‘voornaam.achternaam@sqr.nl’.
    • ‘Wachtwoord’: Dit is het wachtwoord voor jouw e-mailaccount.
    • ‘Gebruikersnaam’: Dit is jouw volledige e-mailadres, bijvoorbeeld: ‘voornaam.achternaam@sqr.nl’.
    • ‘Domein’: Dit is het gedeelte van jouw e-mailadres na het @-teken, bijvoorbeeld: ‘sqr.nl’.
    • ‘Server’: Dit is het server adres, ‘owa.exchange-login.net’.
    • ‘Selecteer’: ‘Alle instellingen tonen’ en zorg ervoor dat het vakje ‘Server vereist gecodeerde (SSL) verbinding’ is geselecteerd.
  6. Selecteer ‘Aanmelden’.
  7. Selecteer ‘OK’ als Exchange ActiveSync vraagt om beleidsregels af te dwingen of een wachtwoord in te stellen.
  8. Jouw e-mail is gereed voor gebruik

Microsoft Outlook 2010

Systeemeisen:

• Minimaal Windows Vista.
  • Hosted Exchange 2010 Pro mailbox.

Zorg dat je aan bovenstaande systeemeisen voldoet.

Volg de instructies voor jouw besturingssysteem:

• ‘Windows Vista’:
    Ga naar ‘Start’ > ‘Configuratiescherm’ > ‘Gebruikersaccounts’ en dubbelklik op ‘email’.
  • ‘Windows Vista methode 2’:
    Ga naar ‘Start’ > ‘Instellingen’ > ’32 Bits Elementen’ > ‘Configuratiescherm’ en dubbelklik op ‘email’.
  • ‘Windows 7’:
    Ga naar ‘Start’ > ‘Configuratiescherm’ > en selecteer rechtsboven ‘grote pictogrammen’ onder ‘weergeven’ en dubbelklik op ‘email’.
  • ‘Windows 8’:
    Zodra je op het startscherm zit, typ je hier‘Configuratiescherm’in. Waarna je op ‘Mail (32 bits)’ kunt klikken.
  • ‘Windows 10’:
    Typ in de zoekbalk Control Panel of ‘Configuratiescherm’ in. Ga naar ‘User Accounts’ en klik op ‘E-mail (32 bit)’.
  1. Klik op ‘Profielen weergeven’ en hierna op ‘Toevoegen’.
  2. Vul als profielnaam ‘Hosted Exchange 2010’ in en klik op ‘OK’.
  3. ‘Uw naam’: voor- en achternaam.
  4. ‘E-mailadres’: primaire e-mailadres.
  5. ‘Wachtwoord’: wachtwoord.
  6. ‘Typ het wachtwoord opnieuw’: wachtwoord.
  7. Klik op ‘Volgende’.
  8. Vul achter ‘Gebruikersnaam’ jouw primaire e-mailadres in, vul vervolgens bij ‘Wachtwoord’ jouw wachtwoord in.
  9. Klik op ‘OK’.
  10. Jouw e-mailaccount wordt geconfigureerd. Wacht totdat de configuratie klaar is.
  11. Zodra de configuratie voltooid is, klik je op ‘Voltooien’.
  12. Je bent nu terug in het overzichtsvenster. Om alle instellingen op te slaan klik je op ‘OK’.
  13. Jouw e-mail is gereed voor gebruik.

Wil je een Hosted Exchange Pro mailbox koppelen aan een bestaand profiel? Klik dan in het ‘Configuratie scherm (Control Panel)’ op E-mail accounts in plaats van ‘Nieuw profiel toevoegen’. Controleer of het geselecteerde profiel altijd gebruikt wordt. Zie Show profiles, selecteer het gebruikte profiel en controleer of de optie ‘Always use this profile’ aangevinkt is.

Microsoft Outlook 2011

Systeemeisen:

• Minimaal MAC OS X 10.5.8.
  • Hosted Exchange 2010 Pro mailbox.

Zorg dat je aan bovenstaande systeemeisen voldoet.

1. Open Outlook 2011 en klik in de menu balk op ‘Outlook’ en vervolgens op ‘Voorkeuren’.
  2. Klik nu op ‘Accounts’ gevolgd door ‘Exchange-account’.
  3. Je moet de volgende gegevens invoeren:
    • ‘E-mailadres’: Dit is het volledige e-mailadres, bijvoorbeeld ‘voornaam.achternaam@sqr.nl’.
    • ‘Methode’: Gebruikersnaam en wachtwoord.
    • ‘Gebruikersnaam’: Dit is het volledige e-mailadres, bijvoorbeeld ‘voornaam.achternaam@sqr.nl’.
    • Vul bij ‘Wachtwoord’ jouw wachtwoord in.
    • Zorg dat ‘Automatisch configureren’ aangevinkt is en klik op ‘Account toevoegen’.
  4. Je krijgt nu een omleidingswaarschuwing te zien. Zorg dat ‘Mijn antwoord altijd gebruiken voor deze server’ aangevinkt is en klik op ‘Toestaan’.
  5. Je bent nu terug in het overzichtsvenster en kunt dit venster sluiten
  6. Jouw e-mail is gereed voor gebruik

Microsoft Outlook 2013

Systeemeisen:

• Minimaal Windows 7.
  • Hosted Exchange 2010 Pro mailbox.

Zorg dat je aan bovenstaande systeemeisen voldoet.
Volg de instructies voor jouw besturingssysteem:

• ‘Windows 7’:
    Ga naar ‘Start’ > ‘Configuratiescherm’ > en selecteer rechtsboven ‘grote pictogrammen’ onder ‘weergeven’ en dubbelklik op email.
  • ‘Windows 8’:
    Zodra je op het Startscherm zit, typ je hier ‘Configuratiescherm’ in. Waarna je op ‘Mail (32 bits)’ kunt klikken.
  • ‘Windows 10’:
    • Typ in de zoekbalk Control Panel of ‘Configuratiescherm’ in. Ga naar ‘User Accounts’ en klik op ‘E-mail (32 bit)’.
  1. Klik op ‘Profielen weergeven’ en hierna op ‘Toevoegen’.
  2. Vul als profielnaam Hosted Exchange 2010 in en klik op ‘OK’.
    • ‘Uw naam’: jouw voor en achternaam.
    • ‘E-mailadres’: primaire e-mailadres.
    • ‘Wachtwoord’: wachtwoord.
    • ‘Typ het wachtwoord opnieuw’: wachtwoord.
  3. Klik op ‘Volgende’.
  4. Vul achter ‘Gebruikersnaam’ jouw primaire e-mailadres in, vul vervolgens bij ‘Wachtwoord’ jouw wachtwoord in.
  5. Klik op ‘OK’.
  6. Jouw e-mailaccount wordt geconfigureerd. Wacht totdat de configuratie klaar is.
  7. Zodra de configuratie voltooid is, klik je op ‘Voltooien’.
  8. Je bent nu terug in het overzichtsvenster. Om alle instellingen op te slaan klik je op ‘OK’.
  9. Jouw e-mail is gereed voor gebruik.

Wil je een Hosted Exchange Pro mailbox koppelen aan een bestaand profiel? Klik dan in het ‘Configuratie scherm (Control Panel)’ op E-mail accounts in plaats van ‘Nieuw profiel toevoegen’. Controleer of het geselecteerde profiel altijd gebruikt wordt. Zie Show profiles, selecteer het gebruikte profiel en controleer of de optie ‘Always use this profile’ aangevinkt is.

Microsoft Outlook 2016

Systeemeisen:

• Minimaal Windows 7 SP1.
  • Hosted Exchange 2010 Pro mailbox.

Zorg dat je aan bovenstaande systeemeisen voldoet.

Volg de instructies voor jouw besturingssysteem:

• ‘Windows 7’:
    Ga naar ‘Start’ > ‘Configuratiescherm’ > en selecteer rechtsboven ‘grote pictogrammen’ onder ‘weergeven’ en dubbelklik op ‘email’.
  • ‘Windows 8’:
    Zodra je op het Startscherm zit, typ je hier ‘Configuratiescherm’ in. Waarna je dan op ‘Mail (32 bits)’ kunt klikken.
  • ‘Windows 10’:
    Typ in de zoekbalk Control Panel of ‘Configuratiescherm’ in. Ga naar ‘User Accounts’ en klik op ‘E-mail (32 bit)’.
  1. Klik op ‘Profielen weergeven’ en hierna op ‘Toevoegen’.
  2. Vul als profielnaam ‘Hosted Exchange 2010’ in en klik op ‘OK’.
    • ‘Uw naam’: voor- en achternaam.
    • ‘E-mailadres’: primaire e-mailadres.
    • ‘Wachtwoord’: wachtwoord.
    • ‘Typ het wachtwoord opnieuw’: wachtwoord.
  3. Klik op ‘Volgende’.
  4. Vul achter ‘Gebruikersnaam’ jouw primaire e-mailadres in, vul vervolgens bij ‘Wachtwoord’ jouw wachtwoord in’
  5. Klik op ‘OK’.
  6. Jouw e-mailaccount wordt geconfigureerd. Wacht totdat de configuratie klaar is.
  7. Zodra de configuratie voltooid is, klikt u op ‘Voltooien’.
  8. Je bent nu terug in het overzichtsvenster. Om alle instellingen op te slaan klik je op ‘OK’.
  9. Jouw e-mail is gereed voor gebruik.

Wil je een Hosted Exchange Pro mailbox koppelen aan een bestaand profiel? Klik dan in het ‘Configuratie scherm (Control Panel) op E-mail accounts in plaats van ‘Nieuw profiel toevoegen’. Controleer of het geselecteerde profiel altijd gebruikt wordt. Zie ‘Show profile, selecteer het gebruikte profiel en controleer of de optie ‘Always use this profile’ aangevinkt is.

Microsoft Outlook 2016 voor Mac

Systeemeisen:

• Hosted Exchange 2010 Pro mailbox.

Zorg dat je aan bovenstaande systeemeisen voldoet.

1. Open Outlook 2016.
  2. Klik op ‘Tools’ en hierna op ‘Accounts’.
  3. Klik op ‘Exchange or Office 365.
    • ‘E-mail address’: primaire e-mailadres.
    • ‘Method’: User Name and Password.
    • ‘Username’: SMTP Gebruikersnaam (HOSTED\gebruikersnaam).
    • ‘Password’: wachtwoord.
  4. Klik op ‘Add Account’.
  5. Bij de melding ‘Outlook was redirected to the server autodiscover.exchange-login.net to get new settings for your account’ vink je ‘Always use my response for this server’ aan en klik je op ‘Allow’.

Thunderbird

• Thunderbird.
  • Hosted Exchange 2010 Pro mailbox.
  1. Open ‘Thunderbird’.
  2. Klik rechtsboven op de ‘knop met 3 streepjes’.
  3. Open het menu ‘Opties’.
  4. Klik op ‘Accountinstellingen’.
  5. Klik op ‘Accountacties’.
  6. Klik op ‘E-mailaccount toevoegen’.
    • Vul bij ‘Uw naam’ in: jouw volledige naam.
    • Vul bij ‘E-mailadres’ in: jouw e-mailadres.
    • Vul bij ‘Wachtwoord’ in: jouw wachtwoord.
    • Klik op ‘Doorgaan’.
    • Klik op ‘Handmatige config’ als deze knop tevoorschijn komt.
    • Selecteer bij ‘Inkomend’: ‘IMAP’.
    • Vul in bij ‘Serverhostnaam’ voor inkomend: ‘owa.exchange-login.net’.
    • Vul in bij ‘Poort’ voor inkomend: 993
    • Selecteer bij ‘SSL’ voor inkomend: SSL/TLS
    • Selecteer bij ‘Authenticatie’ voor inkomend: NTLM
    • Vul in bij ‘Serverhostnaam’ voor uitgaand: ‘owa.exchange-login.net’.
    • Vul in bij ‘Poort’ voor uitgaand: 587
    • Selecteer bij SSL voor uitgaand: STARTTLS
    • Selecteer bij ‘Authenticatie’ voor uitgaand: Normaal wachtwoord
    • Vul bij ‘Gebruikersnaam’ in: Jouw e-mailadres
  7. Klik op ‘Klaar’
  8. Jouw e-mail is gereed voor gebruik

Windows 8 Mail

Systeemeisen:

• Minimaal Windows 8.
  • Hosted Exchange Pro mailbox.
  1. Ga naar ‘Start’.
  2. Klik op ‘Mail’.
  3. Je dient te zijn ingelogd in ‘Mail’ met jouw Microsoft account.
  4. Ga met de muis naar rechtsonder in de hoek en dan naar boven.
  5. De ‘Charms bar’ komt tevoorschijn, klik hier op ‘Instellingen’.
  6. Klik op ‘Accounts’.
  7. Klik op ‘Voeg een account toe’.
  8. Klik op ‘Exchange’.
    • Vul bij ‘E-mailadres’ in: jouw e-mail adres.
    • Vul bij ‘Wachtwoord’ in: jouw wachtwoord.
  9. Klik op ‘Verbinding maken’.
  10. Jouw e-mail is nu gereed voor gebruik.

Windows Live Mail

Systeemeisen:

• Minimaal Windows 7.
  • Hosted Exchange Pro mailbox.
  1. Open ‘Windows Live Mail’.
  2. Klik linksboven op de ‘blauwe knop’.
  3. Ga naar ‘Opties’.
  4. Klik op ‘E-mailaccounts’.
  5. Klik op ‘Toevoegen’.
  6. Selecteer ‘E-mailaccount’.
  7. Klik op ‘Volgende’.
    • Vul bij ‘E-mailadres’ in: jouw e-mailadres.
    • Vul bij ‘Wachtwoord’ in: jouw wachtwoord.
    • Zorg dat ‘Dit wachtwoord onthouden’ is aangevinkt.
    • Vul bij ‘Schermnaam voor verzonden berichten’ in: Jouw naam.
  8. Klik op ‘Volgende’.
    • Selecteer bij ‘Servertype’: IMAP.
    • Vul bij ‘Serveradres’ (inkomende e-mail) in: ‘owa.exchange-login.net’.
    • Plaats een vinkje bij ‘Vereist een beveiligde verbinding (SSL)’.
    • Zorg dat bij ‘Verifiëren met’ staat geselecteerd: Beveiligd-wachtwoordverificatie.
    • Vul bij ‘Gebruikersnaam’ in: Jouw e-mailadres.
    • Vul bij ‘Serveradres’ (uitgaande e-mail) in: ‘owa.exchange-login.net’.
    • Vul bij ‘Poort’ (uitgaande e-mail) in: 587.
    • Plaats een vinkje bij ‘Vereist een beveiligde verbinding (SSL)’.
    • Plaats een vinkje bij ‘Vereist verificatie’.
  9. Jouw e-mail is gereed voor gebruik.