Hoe stel ik mijn Exchange Pro mail in Microsoft Outlook 2016 voor Mac in?

In onze handleiding voor het instellen van jouw Hosted Exchange Pro mailbox in Apple Mail geven wij aan dat Apple Mail de meest gebruikte e-mail client onder de Apple gebruikers is. Nu is het natuurlijk mogelijk dat je een Apple hebt, maar toch de voorkeur geeft aan Outlook als e-mail client. Dat kan natuurlijk. Hiervoor heeft Microsoft speciale software geschreven zodat je ook hun software kunt gebruiken op jouw Mac. Het configureren van jouw Hosted Exchange mailbox werkt in Outlook for Mac iets anders dan als je gewend bent in Outlook zelf. Vandaar dat wij ook hiervoor een speciale handleiding hebben geschreven.

Mail instellen

• Open Outlook 2016.
  • Klik op ‘Tools’ en hierna op ‘Accounts’.
  • Klik op ‘Exchange or Office 365.
  • ‘E-mail address’: primaire e-mailadres.
  • ‘Method’: User Name and Password.
  • ‘Username’: SMTP Gebruikersnaam: Hier vind je welke gebruikersnaam je moet invullen
  • ‘Password’: wachtwoord.
  • Klik op ‘Add Account’.
  • Bij de melding ‘Outlook was redirected to the server autodiscover.exchange-login.net to get new settings for your account’ vink je ‘Always use my response for this server’ aan en klik je op ‘Allow’.