Hoe stel ik mijn Exchange Pro mail in Thunderbird in?

Naast de reguliere e-mailclients als Microsoft Outlook en Apple Mail, heb je natuurlijk genoeg (gratis) alternatieven. Mozzilla heeft een e-mailclient genaamd Thunderbird, wat een prima alternatief is voor de gebruikelijke e-mail clients. Thunderbird is een gratis e-mailtoepassing die eenvoudig ingesteld en aangepast kan worden. Daarnaast zit Thunderbird vol met handige functies! Zo kun je met één klik contacten toevoegen aan je adressen bestand, kun je bijlagen meesturen met agenda uitnodigingen en bestaat er zelfs een handige chat functie die je kunt koppelen aan de Social media account.

Mail instellen

• Open ‘Thunderbird’.
  • Klik rechtsboven op de ‘knop met 3 streepjes’.
  • Open het menu ‘Opties’.
  • Klik op ‘Accountinstellingen’.
  • Klik op ‘Accountacties’.
  • Klik op ‘E-mailaccount toevoegen’.
  • Vul bij ‘Uw naam’ in: jouw volledige naam.
  • Vul bij ‘E-mailadres’ in: jouw e-mailadres.
  • Vul bij ‘Wachtwoord’ in: jouw wachtwoord.
  • Klik op ‘Doorgaan’.
  • Klik op ‘Handmatige config’ als deze knop tevoorschijn komt.
  • Selecteer bij ‘Inkomend’: ‘IMAP’.
  • Vul in bij ‘Serverhostnaam’ voor inkomend: outlook.exchange-login.net
  • Vul in bij ‘Poort’ voor inkomend: 993
  • Selecteer bij ‘SSL’ voor inkomend: SSL/TLS
  • Selecteer bij ‘Authenticatie’ voor inkomend: NTLM
  • Vul in bij ‘Serverhostnaam’ voor uitgaand: outlook.exchange-login.net
  • Vul in bij ‘Poort’ voor uitgaand: 587
  • Selecteer bij SSL voor uitgaand: STARTTLS
  • Selecteer bij ‘Authenticatie’ voor uitgaand: Normaal wachtwoord
  • Vul bij ‘Gebruikersnaam’ in: Jouw e-mailadres
  • Klik op ‘Klaar’
  • Jouw e-mail is gereed voor gebruik