Hoe stel ik mijn Zimbra Light mail in Thunderbird in?

Voer de stappen in de onderstaande handleiding uit om jouw e-mailclient zo te configureren, dat je gebruik kunt gaan maken van jouw Hosted Zimbra Light mailbox.

1. Open ‘Thunderbird’.
  2. Klik rechtsboven op de ‘knop met 3 streepjes’.
  3. Open het menu ‘Opties’.
  4. Klik op ‘Accountinstellingen’.
  5. Klik op ‘Accountacties’.
  6. Klik op ‘E-mailaccount toevoegen’.
  7. Vul bij ‘Uw naam’ in: Jouw volledige naam.
  8. Vul bij ‘E-mailadres’ in: Jouw e-mailadres.
  9. Vul bij ‘Wachtwoord’ in: Jouw wachtwoord.
  10. Klik op ‘Doorgaan’.
  11. Klik op ‘Handmatige config’ als deze knop tevoorschijn komt.
  12. Selecteer bij ‘Inkomend’: IMAP.
  13. Vul in bij ‘Serverhostnaam’ voor inkomend: ‘zimbra-login.net’.
  14. Vul in bij ‘Poort’ voor inkomend: 993.
  15. Selecteer bij ‘SSL’ voor inkomend: SSL/TLS.
  16. Selecteer bij ‘Authenticatie’ voor inkomend: Normaal wachtwoord.
  17. Vul in bij ‘Serverhostnaam’ voor uitgaand: ‘zimbra-login.net’.
  18. Vul in bij ‘Poort’ voor uitgaand: 587.
  19. Selecteer bij ‘SSL’ voor uitgaand: STARTTLS.
  20. Selecteer bij ‘Authenticatie’ voor uitgaand: Normaal wachtwoord.
  21. Vul bij ‘Gebruikersnaam’ in: Jouw e-mailadres.
  22. Klik op ‘Hertesten’.
  23. Jouw e-mail is gereed voor gebruik.