Hosted Zimbra Pro instellen

Voer de stappen in de onderstaande handleidingen uit om jouw e-mailclient(s) zo te configureren dat je gebruik kunt gaan maken van jouw Hosted Zimbra Pro mailbox. Als jouw e-mailclient niet in de lijst voorkomt, neem dan contact op met onze servicedesk.

Apple Mail

Systeemeisen:

• Minimaal MAC OS X 10.6, Snow Leopard.
  • Hosted Zimbra mailbox.

E-mail

1. Open ‘Apple Mail’ en kies voor ‘Mail’ -> ‘Accounts’.
  2. Kies voor ‘Voeg een andere account toe’.
  3. Kies voor ‘Voeg een mail account toe’.
  4. Vul in dit venster jouw naam, jouw Hosted Zimbra gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op ‘Ga door’.
  5. In het volgende scherm (‘Server voor inkomende post’) vul je de volgende gegevens in:
    • ‘Type account:’ IMAP.
    • ‘Mail server:’ ‘zimbra-login.net’.
    • ‘Gebruikersnaam:’ jouw emailadres.
    • ‘Wachtwoord:’ jouw wachtwoord.
  6. We zijn nu aangekomen bij het scherm ‘Server uitgaande Post’. Vul hier de volgende gegevens:
    • ‘SMTP server:’ ‘zimbra-login.net’.
    • ‘Gebruikersnaam:’ jouw emailadres.
    • ‘Wachtwoord:’ jouw wachtwoord.
  7. Na voor de laatste maal op ‘Ga door’ en ‘Maak aan’ gedrukt te hebben, is jouw e-mail account klaar voor gebruik!

Agenda

1. Open ‘Apple Agenda’ en kies voor ‘Agenda’ -> ‘Voorkeuren’.
  2. Klik op ‘Accounts’.
  3. Klik nu linksonder op het ‘+’ teken om de account toe te voegen.
  4. Neem de volgende instellingen over:
    • ‘Accounttype:’ CalDAV.
    • ‘Gebruikersnaam:’ jouw emailadres.
    • ‘Wachtwoord:’ jouw wachtwoord.
    • ‘Serveradres:’ ‘zimbra-login.net’.
  5. Na voor de laatste maal op ‘Ga door’ en ‘Maak aan’ gedrukt te hebben, is nu ook jouw agenda klaar voor gebruik!

Contacten

1. Open ‘Apple Contacten’ en kies voor ‘Contacten’ -> ‘Voorkeuren’.
  2. Klik nu linksonder op het ‘+’ om de account toe te voegen.
  3. Neem de volgende instellingen over:
    • ‘Accounttype:’ CardDav.
    • ‘Gebruikersnaam:’ jouw emailadres.
    • ‘Wachtwoord:’ jouw wachtwoord.
    • ‘Serveradres:’ ‘zimbra-login.net’.
  4. Na voor de laatste maal op ‘Ga door’ en ‘Maak aan’ gedrukt te hebben, zijn jouw contacten klaar voor gebruik!

Mail op Android 4.0+

Systeemeisen:

• Minimaal Android 4.0.
  • Hosted Zimbra mailbox.
  1. Klik op de toestelknop ‘[menu]’ en kies in dit menu voor ‘instellingen’.
  2. Kies nu voor de optie ‘Accounts en synchronisatie’ en je krijgt een nieuw venster.
  3. Klik op account toevoegen en kies voor de optie ‘Microsoft Exchange ActiveSync’ in het nieuwe venster.
  4. Voer jouw volledige email adres en wachtwoord in en klik op ‘Volgende’.
  5. Voer bij ‘Domein\Gebruikersnaam’ jouw domeinnaam in voor de gebruikersnaam.
    Voorbeeld: Is jouw email adres: ‘mijn.emailadres@voorbeeld.nl’, dan is jouw gebruikersnaam: ‘voorbeeld.nl\mijn.emailadres’.
  6. Voer als ‘serveradres’ ‘zimbra-login.net’ in, laat de domeinnaam leeg. Controleer jouw gebruikersnaam en wachtwoord.
  7. Vink ‘Beveiligde verbinding (SSL) gebruiken’ aan en klik op ‘volgende’.
    Mogelijk krijg je een pop-up met melding dat ‘Extern Beveiligingsbeheer’ een benodigde is voor ‘zimbra.login.net’.
    Klik op ‘OK’, lees de wijzigingen door die ‘Extern Beveiligingsbeheer’ toepast op jouw toestel en klik op ‘Activeren’.
  8. Je krijgt nu een nieuw venster waar je kunt aanvinken welke diensten je wilt synchroniseren.
  9. Je bent nu klaar met het toevoegen van een Hosted Zimbra account aan een Android 4.0 toestel.

Mail op iPhone, iPad en iPod touch

Systeemeisen:

• Minimaal iOS 5.0.
  • Hosted Zimbra mailbox.
  1. Ga in het hoofdmenu naar de optie ‘Instellingen’.
  2. Kies vervolgens ‘E-mail, contacten, agenda’s’ en klik op ‘Voeg account toe’.
  3. Kies voor ‘Microsoft Exchange’.
    • Vul in het veld ‘E-mail’ jouw Hosted Zimbra e-mailadres in.
    • Vul bij ‘gebruikersnaam’ nogmaals dit e-mailadres in.
    • Vul bij ‘Wachtwoord’ jouw Hosted Zimbra wachtwoord in.
  4. Klik op ‘Volgende’.
  5. Je komt terug in het zelfde invoerscherm met als verschil een paar extra velden genaamd ‘Server, domein en gebruikersnaam’.
    • Vul bij het veld ‘Server’: ‘zimbra-login.net’ in.
    • Vul bij het veld gebruikersnaam jouw gebruikersnaam van Zimbra in.
  6. Druk op ‘Volgende’.
  7. Nu kom je in dit scherm. Desgewenst kun je hier synchronisatie van jouw ‘Contacten’ en ‘Agenda’s’ activeren.
  8. Klik op ‘volgende’ en je bent klaar met het instellen van Hosted Zimbra op de iPhone.
  9. Om jouw dataverkeer in te perken en batterij te besparen, kun je in het hoofdscherm kiezen voor de optie ‘Instellingen’ en hierna de optie ‘Nieuwe gegevens’. Je kunt ervoor kiezen om in dit scherm jouw e-mail ieder kwartier binnen te halen.

Mail op BlackBerry Q10

1. Klik op bb-settings (instellingen)
  2. Klik op bb-accounts (accounts)
  3. Klik op bb-add-account (account toevoegen)
  4. Klik op ‘IMAP’.
    • Voer in bij ‘E-mailadres’: Jouw e-mailadres<./li>
    • Voer in bij ‘Wachtwoord’: Jouw wachtwoord.
    • Voer in bij ‘Serveradres’: ‘zimbra-login.net’.
  5. Klik op ‘Volgende’.
  6. Klik op ‘Gereed’.

Microsoft Outlook 2010:

Systeemeisen:

• Minimaal Windows XP SP3.
  • Hosted Zimbra mailbox.
  1. Download de ‘Outlook Zimbra connector’ vanaf ons Hosted Zimbra platform. Ga naar: https://zimbra-login.net:7071/zimbraAdmin/ en klik aan de linkerkant op ‘Hulpmiddelen en migratie’, vervolgens op ‘Zimbra Connector for Outlook’ welke je onderaan de pagina kunt vinden.
  2. Open en installeer het zojuist gedownloade bestand en volg de instructies.
  3. Open ‘Microsoft Outlook’. Je wordt gevraagd om een ‘serveradres’, en jouw ‘e-mailadres’ en ‘wachtwoord’. Vul deze in. Het ‘serveradres’ is ‘zimbra-login.net’. Let erop dat je ook een vinkje zet bij: ‘Beveiligde verbinding’ gebruiken.
  4. Klik op ‘OK’.
  5. Jouw Hosted Zimbra account is gereed voor gebruik.

Microsoft Outlook 2011

Systeemeisen:

• Minimaal Mac OS X 10.5.8.
  • Hosted Zimbra Light mailbox.
  1. Open Outlook 2011.
  2. Klik in de menu balk op ‘Outlook’.
  3. Klik op ‘Voorkeuren’.
  4. Klik op ‘Accounts’.
  5. Klik op ‘E-mailaccount’.
    • Vul bij ‘E-mailadres’ in: Jouw e-mailadres.
    • Vul bij ‘Wachtwoord’ in: Jouw wachtwoord.
    • Vul bij ‘Gebruikersnaam’ in: Jouw e-mailadres.
    • Selecteer bij ‘Type’: IMAP.
    • Vul bij ‘Server voor inkomende e-mail’ in: ‘zimbra-login.net’.
  6. Plaats een vinkje bij ‘Standaardpoort negeren’.
  7. Vervang ‘143’ voor: 993.
  8. Plaats een vinkje bij ‘SSL gebruiken om een verbinding te maken (aanbevolen)’.
    • Vul bij ‘Server voor uitgaande e-mail’ in: ‘zimbra-login.net’.
    • Plaats een vinkje bij ‘Standaard poort negeren’.
    • Vervang ’25’ voor: 587.
    • Plaats een vinkje bij ‘SSL gebruiken om een verbinding te maken (aanbevolen)’.
  9. Klik op ‘Account toevoegen’.
  10. Je bent nu terug in het overzichtsvenster. Dit venster kun je sluiten.
  11. Jouw e-mail is gereed voor gebruik.

Microsoft Outlook 2013

Systeemeisen:

• Minimaal Windows 7.
  • Hosted Zimbra mailbox.

Volg de instructies voor jouw besturingssysteem:

• Windows 7:

• Ga naar ‘Start’ > ‘Configuratiescherm’ > en selecteer rechtsboven ‘grote pictogrammen’ onder ‘weergeven’ en dubbelklik op ‘email’.
  • Windows 8:

• Zodra je op het ‘Startscherm’ zit, typ je hier ‘Configuratiescherm’ in. Waarna je dan op ‘Mail (32 bits)’ kunt klikken.
  1. Klik op ‘Profielen weergeven’ en hierna op ‘Toevoegen’.
  2. Vul als profielnaam ‘Hosted Zimbra’ in en klik op ‘OK’.
  3. Selecteer ‘Handmatige instelling of extra servertypen’.
  4. Klik op ‘Volgende’.
  5. Selecteer ‘Outlook.com of Exchange ActiveSync compatibele service’.
  6. Klik op ‘Volgende’.
    • Vul bij ‘Uw naam’ in: jouw naam.
    • Vul bij ‘E-mailadres’ in: jouw e-mailadres.
    • Vul bij ‘E-mailserver’ in: ‘zimbra-login.net’.
    • Vul bij ‘Gebruikersnaam’ in: Jouw e-mailadres.
    • Vul bij ‘Wachtwoord’ in: Jouw wachtwoord.
  7. Klik op ‘Volgende’.
  8. Klik op ‘Sluiten’.
  9. Klik op ‘Voltooien’.
  10. Klik op ‘Sluiten’.
  11. Jouw Hosted Zimbra account is gereed voor gebruik.

Microsoft Outlook 2016

Systeemeisen:

• Minimaal Windows 7 SP1.
  • Hosted Zimbra mailbox.

Volg de instructies voor jouw besturingssysteem:

• Windows 7:

• Ga naar ‘Start’ > ‘Configuratiescherm’ > en selecteer rechtsboven ‘grote pictogrammen’ onder ‘weergeven’ en dubbelklik op ‘email’.
  • Windows 8:

• Zodra je op het ‘Startscherm’ zit, typ je hier ‘Configuratiescherm’ in. Waarna je dan op ‘Mail (32 bits)’ kunt klikken.
  1. Klik op ‘Profielen weergeven’ en hierna op ‘Toevoegen’.
  2. Vul als profielnaam ‘Hosted Zimbra’ in en klik op ‘OK’.
  3. Selecteer ‘Handmatige instelling of extra servertypen’.
  4. Klik op ‘Volgende’.
  5. Selecteer ‘Outlook.com of Exchange ActiveSync compatibele service’.
  6. Klik op ‘Volgende’.
    • Vul bij ‘Uw naam’ in: Jouw naam.
    • Vul bij ‘E-mailadres’ in: Jouw e-mailadres.
    • Vul bij ‘E-mailserver’ in: ‘zimbra-login.net’.
    • Vul bij ‘Gebruikersnaam’ in: Jouw e-mailadres.
    • Vul bij ‘Wachtwoord’ in: Jouw wachtwoord.
  7. Klik op ‘Volgende’.
  8. Klik op ‘Sluiten’.
  9. Klik op ‘Voltooien’.
  10. Klik op ‘Sluiten’.
  11. Jouw Hosted Zimbra account is gereed voor gebruik.

Thunderbird

Systeemeisen:

• Thunderbird.
  • Hosted Zimbra Pro mailbox.
  1. Open ‘Thunderbird’.
  2. Klik rechtsboven op de ‘knop met 3 streepjes’.
  3. Open het menu ‘Opties’.
  4. Klik op ‘Accountinstellingen’.
  5. Klik op ‘Accountacties’.
  6. Klik op ‘E-mailaccount toevoegen’.
    • Vul bij ‘Uw naam’ in: Jouw volledige naam.
    • Vul bij ‘E-mailadres’ in: Jouw e-mailadres.
    • Vul bij ‘Wachtwoord’ in: Jouw wachtwoord.
  7. Klik op ‘Doorgaan’.
  8. Klik op ‘Handmatige config’ als deze knop tevoorschijn komt.
  9. Selecteer bij ‘Inkomend’: IMAP.
    • Vul in bij ‘Serverhostnaam’ voor inkomend: ‘zimbra-login.net’.
    • Vul in bij ‘Poort’ voor inkomend: 993.
    • Selecteer bij ‘SSL’ voor inkomend: SSL/TLS.
    • Selecteer bij ‘Authenticatie’ voor inkomend: Normaal wachtwoord.
    • Vul in bij ‘Serverhostnaam’ voor uitgaand: ‘zimbra-login.net’.
    • Vul in bij ‘Poort’ voor uitgaand: 587.
    • Selecteer bij ‘SSL’ voor uitgaand: STARTTLS.
    • Selecteer bij ‘Authenticatie’ voor uitgaand: Normaal wachtwoord.
    • Vul bij ‘Gebruikersnaam’ in: Jouw e-mailadres.
  10. Klik op ‘Hertesten’.
  11. Jouw e-mail is gereed voor gebruik.

Windows 8 Mail

Systeemeisen:

• Minimaal Windows 8.
  • Hosted Zimbra Pro mailbox.
  1. Ga naar ‘Start’.
  2. Klik op ‘Mail’.
  3. U dient te zijn ingelogd in ‘Mail’ met jouw Microsoft account.
  4. Ga met jouw muis naar rechtsonder in de hoek en dan naar boven.
  5. De ‘Charms bar’ komt tevoorschijn, klik hier op ‘Instellingen’.
  6. Klik op ‘Accounts’.
  7. Klik op ‘Voeg een account toe’.
  8. Klik op ‘Exchange’.
    • Vul bij ‘E-mailadres’ in: Jouw e-mail adres.
    • Vul bij ‘Wachtwoord’ in: Jouw wachtwoord.
  9. Klik op ‘Verbinding maken’.
  10. Jouw e-mail is nu gereed voor gebruik.

Windows Live Mail

Systeemeisen:

• Minimaal Windows 7.
  • Hosted Zimbra mailbox.
  1. Open ‘Windows Live Mail’.
  2. Klik linksboven op de ‘blauwe knop’.
  3. Ga naar ‘Opties’.
  4. Klik op ‘E-mailaccounts’.
  5. Klik op ‘Toevoegen’.
  6. Selecteer ‘E-mailaccount’.
  7. Klik op ‘Volgende’.
    • Vul bij ‘E-mailadres’ in: Jouw e-mailadres.
    • Vul bij ‘Wachtwoord’ in: Jouw wachtwoord.
  8. Zorg dat ‘Dit wachtwoord onthouden’ is aangevinkt.
  9. Vul bij ‘Schermnaam voor verzonden berichten’ in: Jouw naam.
  10. Klik op ‘Volgende’.
  11. Selecteer bij ‘Servertype’: IMAP.
  12. Vul bij ‘Serveradres’ (inkomende e-mail) in: ‘zimbra-login.net’.
  13. Plaats een vinkje bij ‘Vereist een beveiligde verbinding (SSL)’.
  14. Zorg dat bij ‘Verifiëren met’ staat geselecteerd: Niet-versleutelde tekst.
    • Vul bij ‘Gebruikersnaam’ in: Jouw e-mailadres.
    • Vul bij ‘Serveradres’ (uitgaande e-mail) in: ‘zimbra-login.net’.
    • Vul bij ‘Poort’ (uitgaande e-mail) in: 587.
  15. Plaats een vinkje bij ‘Vereist een beveiligde verbinding (SSL)’.
  16. Plaats een vinkje bij ‘Vereist verificatie’.
  17. Jouw e-mail is gereed voor gebruik.