Hoe stel ik mijn Zimbra Pro mail in Microsoft Outlook 2016 in?

De meest gebruikte e-mail client is Microsoft Outlook. Voor velen ook een zeer bekend programma en daarom waarschijnlijk ook veel gebruikt. Als je eenmaal met een programma bekend bent stap je niet zo makkelijk over naar een ander programma. Immers je kunt lezen en schrijven met het programma en je weet exact wat je waar moet instellen.

Hieronder de stappen zien voor het instellen van jouw Hosted Zimbra Pro mailbox.

Instellen

Volg de instructies voor jouw besturingssysteem:

• Zodra je op het ‘Startscherm’ zit, typ je hier ‘Configuratiescherm’ in.
  • Vervolgens klik je op ‘Mail (32 bits)’.
  • Klik op ‘Profielen weergeven’ en hierna op ‘Toevoegen’.
  • Vul als profielnaam ‘Hosted Zimbra’ in en klik op ‘OK’.
  • Selecteer ‘Handmatige instelling of extra servertypen’.
  • Klik op ‘Volgende’.
  • Selecteer ‘Outlook.com of Exchange ActiveSync compatibele service’.
  • Klik op ‘Volgende’.
  • Vul bij ‘Uw naam’ in: jouw naam.
  • Vul bij ‘E-mailadres’ in: jouw e-mailadres.
  • Vul bij ‘E-mailserver’ in: ‘zimbra-login.net’.
  • Vul bij ‘Gebruikersnaam’ in: Jouw e-mailadres.
  • Vul bij ‘Wachtwoord’ in: Jouw wachtwoord.
  • Klik op ‘Volgende’.
  • Klik op ‘Sluiten’.
  • Klik op ‘Voltooien’.
  • Klik op ‘Sluiten’.
  • Jouw Hosted Zimbra account is gereed voor gebruik.