Ik heb een Hosted Exchange Light mailbox (POP/IMAP)

Indien je gebruikt maakt van een Hosted Exchange Light mailbox moet je het server adres voor inkomende en uitgaande e-mail aanpassen zodra je mailbox gemigreerd is.

Het oude server adres is: owa.exchange-login.net
Dit adres vervang je (overal) door het nieuwe server adres: outlook.exchange-login.net

Lees hieronder hoe jij in jouw e-mail programma het server adres wijzigt:

• Android Mail
    • Open de ‘E-mail’ applicatie
    • Klik op het ‘hamburger’ menu (linksboven)
    • Klik op ‘Instellingen’
    • Selecteer de juiste mailbox
    • Klik op ‘Instellingen inkomend’
    • Pas ‘server’ aan naar: outlook.exchange-login.net
    • Klik op ‘Gereed’
    • Klik op ‘Instellingen uitgaand’
    • Pas ‘SMTP-server’ aan naar: outlook.exchange-login.net
    • Klik op ‘Gereed’
  • Apple Mail
    • Klik op ‘Mail’
    • Klik op ‘Preferences’ of ‘Voorkeuren’
    • Klik op de knop ‘Accounts’
    • Klik op de knop ‘Server Settings’ of ‘Serverinstellingen’
      Pas ‘Incoming Mail Server’ of ‘Server inkomende e-mail’ aan naar: outlook.exchange-login.net
      Pas ‘Outgoing Mail Server’ of ‘Server uitgaande e-mail’ aan naar: outlook.exchange-login.net
  • Evolution
  • Gmail
    • Klik rechtsboven op de radar en vervolgens op ‘instellingen’
    • Klik op ‘Accounts en import’
    • Klik op ‘gegevens bewerken’ naar de juiste mailbox
    • Pas ‘POP-server’ aan naar outlook.exchange-login.net
  • iOS Mail (iPhone, iPad en iPod Touch)
    • Klik op ‘Instellingen’
    • Kies vervolgens ‘E-mail, contacten en agenda’ of ‘Wachtwoorden en accounts’
    • Selecteer de juiste mailbox
    • Klik op ‘Account’
    • Pas ‘Hostnaam’ aan naar outlook.exchange-login.net
    • Klik op ‘SMTP’
    • Klik op ‘Hoofdserver’
    • Pas ‘Hostnaam’ aan naar outlook.exchange-login.net
  • Outlook 2010, 2013, 2016 of 2019 voor Windows
    • Klik op ‘File’ of ‘Bestand’
    • Klik op ‘Info’
    • Klik op ‘Accountinstellingen’ (2x)
    • Selecteer de juiste mailbox en klik op ‘Wijzigen’
    • Pas ‘Incoming Mail Server’ of ‘Server voor inkomende e-mail’ aan naar: outlook.exchange-login.net
      Pas ‘Outgoing Mail Server (SMTP)’ of ‘Server voor uitgaande e-mail (SMTP)’ aan naar: outlook.exchange-login.net
  • Outlook 2016 voor Mac
    • Klik op ‘Tools’
    • Klik op ‘Accounts’
    • Selecteer de juiste mailbox
    • Pas ‘Incoming Server’ of ‘Server voor inkomende e-mail’ aan naar: outlook.exchange-login.net
    • Pas ‘Outgoing Server’ of ‘Server voor uitgaande e-mail’ aan naar: outlook.exchange-login.net
  • Thunderbird
    • Klik op ‘Extra’
    • Klik op ‘Accountinstellingen’
    • Selecteer de juiste mailbox
    • Pas ‘Servernaam’ aan naar: outlook.exchange-login.net
    • Klik op ‘Uitgaande server (SMTP)’
    • Selecteer de juiste uitgaande server (met owa.exchange-login.net)
    • Klik op ‘Bewerken…’
    • Pas ‘Servernaam’ aan naar: outlook.exchange-login.net
  • Windows 8 Mail
    • Open de ‘charms bar’ (beweeg je muis naar rechtsonder in de hoek en dan naar boven)
    • Klik op ‘Instellingen’
    • Klik op ‘Accounts’
    • Selecteer de juiste mailbox
    • Pas ‘Incoming (IMAP) email server’ of ‘Inkomende (IMAP) email server’ aan naar: outlook.exchange-login.net
      Pas ‘Outgoing (SMTP) email server’ of ‘Uitgaande (SMTP) email server’ aan naar: outlook.exchange-login.net
  • Windows Live Mail
    • Windows Live Mail wordt helaas niet meer door Microsoft ondersteund.