Ik heb een Hosted Exchange Pro mailbox

Indien je gebruikt maakt van een Hosted Exchange Pro mailbox kan het zijn dat je het server adres moet aanpassen zodra je mailbox gemigreerd is.
In de meeste gevallen hoeft dit niet en hoef jij jouw e-mail programma alleen opnieuw te starten.

Dit is getest in de volgende e-mail programma’s:

• Apple Mail
  • Boxer voor Android
  • Evolution
  • Mail voor Android
  • Outlook 2016 voor Windows
  • Outlook 2016 voor Mac
  • Outlook 2019 voor Windows
  • Outlook Web App

Voorbeelden

Onderstaand vind je voorbeeld meldingen zoals je die kunt verwachten zodra een mailbox gemigreert is.

• Apple Mail
    De Apple Mail client pikt de migratie automatisch op en moet herstart worden zodra je onderstaande melding ziet.π
  • Boxer voor Android
    Na de migratie dient het server adres aangepast te worden naar: outlook.exchange-login.net.
    Doe dit door rechtsboven op de drie puntjes te klikken -> Accounts
  • Evolution
    De Evolution mail client (voor Linux) pikt de migratie automatisch op en moet soms herstart worden.
  • Mail voor Android
    Na de migratie dient in de standaard mail client voor Android het server adres aangepast te worden naar: outlook.exchange-login.net.
  • Outlook 2016 voor Windows
    In de meeste gevallen krijg je onderstaande melding te zien zodra je mailbox gemigreerd is. Herstart Outlook zodra het zover is.
    Krijg je hierna geen verbinding? Zorg ervoor dat alle Windows en Office updates geinstalleerd zijn.
    Zijn alle updates geinstalleerd en krijg je nog geen verbinding? In sommige gevallen moet je mailbox opnieuw ingesteld worden.
  • Outlook 2016 en 2019 voor Mac
    De Outlook 2016 en 2019 mail clients (voor Mac) pikken de migratie automatisch op maar moeten soms herstart worden.
    In sommige gevallen werkt dit niet en moet het server adres gewijzigd worden.
    Het server adres wijzigen doe je zo: Klik in de menu balk op ‘Outlook’ -> ‘Voorkeuren’ ->‘Accountinstellingen’ -> ‘Geavanceerd’ -> Pas ‘Server’ aan naar outlook.exchange-login.net
  • Outlook 2019 voor Windows
    De Outlook 2016 mail client pikt de migratie automatisch op maar moet soms herstart worden.
  • Outlook Web App
    Zodra je mailbox gemigreerd is krijg je onderstaande melding te zien. Volg de oranje link om aan de slag te gaan met de vervanger van Outlook Web App.
    Vervang in je favorieten het oude OWA adres voor https://outlook.exchange-login.net
    Pro tip: Verwijder het oude adres uit je browser historie