Inloggen op je WordPress website

Nadat je een domeinnaam geregistreerd of verhuisd hebt, een webhosting pakket geactiveerd hebt en met 1 klik WordPress hebt geïnstalleerd, is het tijd om in te loggen op je nieuwe WordPress website. Het back-end gedeelte van je website is te vinden op de URL (domeinnaam) van de website met /wp-admin als toevoeging, en een gebruikersnaam en een wachtwoord. Hiermee kun je inloggen in WordPress.

Voorbeeld:

• URL: www.jedomeinnaam.nl/wp-admin
  • Gebruikersnaam: de eerder door jou gekozen naam, vaak admin
  • Wachtwoord: het eerder gekozen wachtwoord

loginscherm

Inloggen in WordPress

Je bent nu in het scherm wat hierboven afgebeeld is. Vul hier de eerder gekozen gebruikersnaam en het daarbij behorende wachtwoord in. Vink indien gewenst ‘Onthoud mij’ aan en klik vervolgens op ‘Inloggen’.

Het WordPress dashboard

Nadat je bent ingelogd, kom je in het WordPress Dashboard terecht en zie je aan de linkerkant het navigatiemenu en aan de bovenkant een snelkoppelingsmenu.

wp_desktop