Een IPv6 adres toevoegen aan je domeinnaam doe je zo

IPv4 adressen worden steeds schaarser en om die reden is het belangrijk dat je website ook via een IPv6 adres beschikbaar is. Steeds meer hosting partijen ondersteunen IPv6 adressen (net als wij trouwens). Hieronder lees je hoe je een IPv6 adres kan toevoegen aan de DNS van je domeinnaam.

IPv6 toevoegen aan je domeinnaam

1. Log in op Mijn Hosting
  2. Klik nu op direct in het Dashboard op ‘Domeinnamen’
    Of in het menu boven op ‘Domeinnamen’ -> ‘Mijn domeinnamen’
  3. Klik in het overzicht op de drie horizontale puntjes achter de domeinnaam die je wilt bewerken en op ‘DNS Beheer’
  4. Klik nu op het ‘Groene vakje met de plus’ om het IPv6 record toe te voegen
  5. In het onderstaande voorbeeld voegen we een IPv6 adres toe op de domeinnaam ‘janjansen.nl’
    • Naam: dit veld laat je leeg. Je vult dit veld alleen in wanneer je een IPv6 adres toevoegt voor een subdomein
    • Type: AAAA
    • Inhoud: het IPv6 adres. Bijvoorbeeld 2a01:518:1:1009::3
      • Je hosting partij kan je voorzien van het juiste IPv6 adres
    • Prioriteit: dit veld laat je leeg
    • TTL: 1 uur is prima maar kan desgewenst aangepast worden
  6. Zodra je tevreden bent met de invoer klik je op Voeg toe’ en wordt je invoer gevalideerd en opgeslagen