Ontvang automatisch rapportages van bepaalde e-mail stromen

Wil je graag automatisch op de hoogte gehouden worden over bepaalde e-mail stromen? Dat kan! Volg onderstaande stappen om naar eigen wens een rapportage samen te stellen.

Aan de hand van een zoekactie op de inkomende of uitgaande e-mail kan je ervoor kiezen om een Email Scout Report (ESR) te maken die maximaal drie keer per dag de resultaten van je zoekactie per e-mail opstuurt naar een specifiek e-mail adres of naar alle e-mail adressen onder een domein.

Let op: als catch-all op je domein gedetecteerd wordt zal de ESR niet verstuurd worden.

• Log in in Mijn Hosting
  • klik op Diensten
  • klik op het juiste abonnement
  • klik op de knop Login op het Plesk controle paneel
  • klik op SpamExperts Email Security
  • klik op Manage in SpamFilter Panel
  • klik op Incoming -> Logs of indien beschikbaar Outgoing -> Logs
  • geef je zoekactie vorm met behulp van de filters onder ‘Query Rules

• klik op Show Results om de resultaten weer te geven
  • klik op Email this search
    het Setup Email Scout Report scherm wordt nu weergegeven. Vul alle opties naar wens in. Let op dat je bij Sender een werkend e-mail adres op geeft.
    een voorbeeld weergave voor het Email Scout Report scherm

Klik op Schedule om het ‘Email Scout Report’ aan te maken en in te plannen.

de inhoud van de Email Scout Report e-mail

De Email Scout Report e-mail bevat een lijst van e-mails die voldoen aan je eerder gedefinieerde zoekactie.

De onderwerp regel kan een link bevatten. Zodra je op deze link klikt wordt een webpagina getoond die het e-mail bericht weergeeft.

Op die webpagina kan je:

• het e-mail bericht bekijken als platte tekst of rauw met e-mail headers
  • de Available Actions dropdown gebruiken om:
    • een afzender te blokkeren
    • een bericht vrij te geven
    • een afzender toe te voegen aan de lijst met toegestane afzenders
    • een bericht te verwijderen
    • een bericht vrij te geven en het systeem te trainen