Maak gebruik van ‘eigen’ DNSSEC sleutels

Wil je gebruik maken van externe nameservers en ‘eigen’ DNSSEC sleutels instellen? Klik dan niet verder en lees in deze handleiding hoe je DNSSEC instelt in combinatie met ‘eigen’ DNSSEC sleutels

Zo stel je eigen DNSSEC sleutels in

Let op: Je kunt pas eigen DNSSEC sleutels instellen nadat de nameservers van de domeinnaam gewijzigd zijn.

1. Log in op Mijn Hosting
  2. Klik op Domeinnamen
  3. Klik in het overzicht op de drie horizontale puntjes naast je domeinnaam en daarna op DNS Beheer
  4. Klik in het menu onder de kop Acties op DNSSEC
  5. Klik op de groene knop Eigen DNSSEC keys

Wil je gebruik maken van eigen DNSSEC sleutels, maar is deze knop niet beschikbaar? Overweeg hiervoor de Hosting.NL API te gebruiken of neem contact met ons op en vermeld daarbij code 150093028 en geef de gewenste Sleutel type, Algoritme en publieke sleutel door.
  6. Voeg nu de DNSSEC sleutels toe en klik op Opslaan

Afhankelijk van de TLD wordt een wijziging direct doorgevoerd (b.v. .com) of duurt het enkele uren (.nl).

De correcte configuratie van DNSSEC test je hier: https://dnssec-analyzer.verisignlabs.com/