Met Mac OS X je MySQL database benaderen vanaf iedere locatie

Bij Hosting.NL zijn we gefocust op veiligheid en staan om die reden niet toe dat iedereen zomaar een (onveilige) verbinding op mag zetten met een MySQL database.
In dit artikel leggen we uit hoe je relatief eenvoudig een veilige verbinding kan opzetten vanaf je eigen computer met de MySQL database van je website met behulp van een SSH tunnel.

LET OP! Je hebt een ‘Webhosting M’ of groter pakket nodig om aan de slag te gaan.

Wat heb je verder nodig:

Verbinding maken met Sequal Pro

Open Sequel Pro , klik op de tab SSH en vul de volgende gegevens in:

Klik nu op ‘Connect’ om verbinding met je MySQL database te maken.
Je kunt vanaf nu met je Mac computer verbinding maken met je MySQL database.

Verbinding maken met TablePlus

Open het programma TablePlus en maak een nieuwe verbinding.

Klik nu op ‘Connect’ om verbinding met je MySQL database te maken.
Je kunt vanaf nu met je Mac computer verbinding maken met je MySQL database.