Mappen en bestanden delen

Online Opslag van SQR.NL is voornamelijk bedoeld om mappen en bestanden met elkaar te delen. Tegenwoordig werk je namelijk niet meer vanaf één locatie en heb je collega’s verspreid over diverse locaties waarmee je bestanden moet kunnen delen. In deze handleiding leggen we stap voor stap uit hoe je bestanden en mappen met gebruikers kunt delen, zodat jij lekker vanaf iedere locatie kunt werken.

Voordat je begint met het delen van de mappen, moet je natuurlijk wel alvast gebruikers en groepen hebben toegevoegd. Hieronder lees je hoe je dit kunt regelen:

Mappen delen

1. Log in op jouw Online Opslag omgeving.
    Je komt direct op de juiste pagina terecht.
  2. Klik op het ‘deel symbool’ van de map die je wilt delen:
  3. Er verschijnt rechts een menu waar je een gebruiker of groep kunt kiezen:
    Bestanden delen
  4. Vul de groepsnaam of de gebruikersnaam waarmee je de map wilt delen in het venster in. De groep of gebruiker verschijnt onder het venster.
  5. Klik de gebruiker of groep aan om het delen te voltooien.
  6. De gebruiker of groep verschijnt nu onder de invulbalk:
    Bestanden delen
  7. Je kunt nu aangeven wat de gebruiker of groep met de map mag doen. Vink de opties aan of uit.

Je hebt nu de map gedeeld.

Bestanden delen

1. Log in op jouw Online Opslag omgeving. Je komt direct op de juiste pagina terecht.
  2. Klik op het ‘deel symbool’ van het bestand dat je wilt delen.
  3. Er verschijnt rechts een menu waar je een gebruiker of groep kunt kiezen:
    Bestand delen
  4. Vul de groep of de gebruiker waarmee je het bestand wilt delen in het venster in. De groep of gebruiker verschijnt onder het venster.
  5. Klik de gebruiker of groep aan om het delen te voltooien.
  6. De gebruiker of groep verschijnt nu onder de invulbalk.
  7. Je kunt nu aangeven wat de gebruiker of groep met de map mag doen. Vink de opties aan of uit:
    gebruikersrechten

Je hebt nu een bestand gedeeld met een gebruiker.