Met SSH verbinding maken met je hosting pakket

Om met SSH verbinding te maken met je hosting pakket volg je onderstaande stappen.

Let op: Alleen onze WordPress pakketten, het grootste Webhosting pakket en onze Reseller Hosting pakketten hebben de beschikking over SSH toegang. Heb jij een ander pakket en heb je toegang tot SSH nodig? Upgrade dan je abonnement (lees hier hoe je dat doet).

Let op: Niet alle programma’s zijn zonder meer beschikbaar om gebruikt te worden.  De lijst met beschikbare programma’s vind je hier.

SSH inschakelen

1. Log in in Mijn Hosting
  2. Klik op Diensten
  3. Klik op het juiste abonnement
  4. Klik op de knop Login op het Plesk controle paneel
  5. open indien nodig het juiste abonnement
  6. Ga naar Toegang tot webhosting
  7. Kies bij Toegang tot de server via SSH voor /bin/bash/ chrooted

Optie 1: gebruik het SSH Terminal programma in Plesk

Klik in het Plesk Dashboard onder Dev Tools op SSH Terminal om verbinding te maken.

Optie 2: Maak via SSH verbinding met behulp van een SSH programma op je computer

Volg onderstaande stappen indien met een SSH programma op je computer verbinding wilt maken. Je kan hiervoor bijvoorbeeld Putty of iTerm2 gebruiken.

IP adres whitelisten

Een SSH verbinding mag alleen gemaakt worden vanaf toegestane IP adressen. Stuur een e-mail naar support@hosting.nl om je IP adres te whitelisten

SSH sleutels configureren

Om op een veilige manier verbinding te maken raden wij het gebruik van SSH sleutels aan. Volg onderstaande stappen om je SSH sleutel in te stellen.
Let op: hiervoor heb je een private en public SSH key nodig.

Maak via FTP verbinding met je webhosting pakket.

1. Maak nu een map genaamd .ssh aan
  2. Open de map .ssh en maak hierin een bestand genaamd authorized_keys aan
  3. Open dit bestand op je computer en plak hier je publieke SSH sleutel in
  4. Upload het gewijzigde authorized_keys bestand naar de .ssh map
  5. Pas nu de rechten van het bestand aan en de map .ssh aan. De rechten dienen “600” (lees en schrijf rechten voor de eigenaar) te zijn op het bestand authorized_keys en 700 op de map .ssh.

Mits je IP adres gewhitelist is (zie stap 1) kan je nu met je SSH sleutel verbinding maken met je webhosting pakket.
Je gebruikt hiervoor het onderstaande commando:

ssh gebruikersnaam@domeinnaam.nl