Mijn domeinnaam koppelen aan WordPress.com

In ons blog leggen we je al even uit wat het verschil is tussen WordPress.org en WordPress.com. Aangezien de hosting van WordPress.com in eigen beheer is, heb je dus geen webhosting pakket bij Hosting.NL nodig. Deze draait namelijk op de servers van WordPress.com. Je kunt een gratis pakket aanvragen op een wordpress.com domein waar dan advertenties op komen, maar je kunt je website ook op een eigen domeinnaam laten draaien. Deze domeinnaam kun je bij iedere hostingprovider registreren en hoeft niet per se bij WordPress.com te draaien.

Heb je jouw domeinnaam bij Hosting.NL geregistreerd? Volg dan onderstaande stappen om jouw domeinnaam te koppelen aan je WordPress.com website.

Belangrijke informatie

• Je moet een abonnement hebben bij WordPress.com om jouw eigen domeinnaam te koppelen aan je website
  • Wanneer je jouw domeinnaam toevoegt, verandert de URL naar al je berichten en pagina’s. De bezoekers zullen automatisch door WordPress.com omgeleid worden, maar services van derden zoals Facebook maken gebruik van de URL om activiteit te meten. Hierdoor kan het gebeuren dat bestaande tellingen worden teruggezet op 0. Dit is niet van invloed op toekomstige berichten.
  • Met een aangepast domein wordt jouw website nog steeds gehost op WordPress.com en moet je nog steeds hun servicevoorwaarden naleven
  • Je hebt geen FTP toegang

Domeinnaam koppelen

1. Log in op WordPress.com
  2. Ga naar de domein pagina via ‘Mijn Site’ -> ‘Beheren’ -> ‘Domeinen’
  3. Klik op ‘Domein toevoegen’
  4. Selecteer de optie ‘Een domein gebruiken waar ik eigenaar van ben’
  5. Klik op ‘Je domein toewijzen’
  6. Vul jouw eigen domeinnaam in en klik op ‘Toevoegen’
  7. Vervolg de stappen in het winkelmandje
  8. Je kunt nu jouw domeinnaam koppelen via Mijn Hosting aan WordPress.com
    Dit kun je op 2 manieren koppelen (nameservers wijzigen of DNS wijzigen bij Hosting).
    Tip: Wij adviseren om de onderstaande manier te gebruiken.
  9. Log in op Mijn Hosting
  10. Klik nu op direct in het Dashboard op ‘Domeinnamen’
    Of in het menu boven op ‘Domeinnamen’ -> ‘Mijn domeinnamen’
  11. Klik in het overzicht op de drie horizontale puntjes en op ‘DNS Beheer’
  12. Wijzig het A-record naar het bij WordPress.com genoemde IP-adres
  13. Wijzig nu het CNAME record WWW naar het CNAME record van WordPress.com
    Je kunt deze gegevens opzoeken in je WordPress.com account
  14. Tot slot kun je in het WordPress.com portaal nog je nieuwe domeinnaam als primair domein instellen